fredag 27 januari 2017

Miki

Vi har fått en ny familjemedlem! Söta Miki nio år gammal. Miki heter Play A While Marimekko i stamtavlan. Om hennes bravader tidigare i livet kan man läsa här på Saras blogghttp://lekenstund.blogspot.se/

Miki är den valp jag förälskade mig i vid vårt besök hos kennel Play a While när de var små 2008. Hon var dock redan tingad. Genom åren har jag följt hennes öde och äventyr via mattes blogg och facebook. Hon växte upp till en vacker och fantastisk liten drottning.


I juli 2008 träffades Miki och Eira och hade en rolig lekträff, de är ju nästan lika gamla. Läs mer härhttp://sagoruna.blogspot.se/2008/07/miki-och-eira-trffas-p-husby.html

Miki 2009 på Whippetklubbens Riksutställning.

 Och nu nio år senare bor hon här med oss, då Sara blivit sämre i sin bindvävssjukdom. Vi är glada för förtroendet och hoppas kunna förvalta denna pärla och att hon ska trivas med oss. Hundarna kommer redan bra överens.
Hon har blivit en i gänget!

Mys vid brasan är bästa whippetlivet!

En bildkavalkad med fantastiska bilder på Miki som jag fått av Sara:

Miki med sin dotter Jacki.

Miki som vunnit något viktigt pris :)
onsdag 4 januari 2017

Albin 10 månader

Nu har Albin hunnit bli 10 månader. Han äter frukost, lunch, kvällsmat och mellanmål och godnattmål nu. Helst äter han själv med händerna för han vill äta samma mat som oss och inte bli matad med bebismat. Han visar tydligt när han är hungrig och blir han sugen på något man äter så flyger nappen ut och han sträcker sig efter det man håller i. Han gör mer och mer ljud, ännu inga tydlig ord men det kommer nog snart. Han har ett tydligt läte för hundarna ett glatt halvskrik, han gillar verkligen hundarna, en känsla som inte riktigt är besvarad. Han vill ju så gärna dra i tassar, näsor och öron. Så hundarna går oftast suckande iväg när han närmar sig.

Det är nu svårt att ta bilden med gosehunden för att se hur han växer, han vill inte ligga där på rygg och glo :)
 Vi firar nu 10 månader av fungerande amning! Otroligt. Vi älskar det båda och det är oerhört praktiskt att ta till när Albin blir lite hungrig/sugen men man inte har någon annan mat tillgänglig. Och så ammar vi på kvällen, natten och morgonen såklart.
 Albin övar på att stå en massa nu. Han drar sig upp i stående och står sen nöjt och övar på att hålla balansen. Jag tror att han en dag bara kommer att gå iväg. Han vill inte alls gå medan man håller honom i händerna eller längs möbler.
 Albin och Julian har hunnit leka några få gånger också. Så himla gulliga små killar. De verkar gilla varandra, jag hoppas det kommer att hålla i sig. Snart är Julian också rörlig och då blir det livat.
 Lilleman är fortfarande världens gladaste lille kille och lägger upp stora leenden och skratt varenda dag. Storasysters favoritnöje är att få honom att gallskratta.
Min mormor, Albins gammelmormor påtade två likadana mössor till oss.
 Och vi har firat julafton där Albin fick massor med fina presenter (se tidigare inlägg) och var så stilig i skjorta och fluga. Såklart var prassliga papper och glittriga snören roligast.