tisdag 27 september 2016

Eira uppdatering 2

Nu har vi varit på koll på djursjukhuset Hbg. Efter 10 dagar på antibiotika finns det inga synliga bakterier i urinen. Allt annat såg bra ut så nu är det bara att hålla tummarna för att hennes immunförsvar orkar hålla bakterierna bort när vi avslutar antibiotikakuren om cirka 2 veckor. Hon kan ju inte leva på penicillin liksom. Förra omgången i aug-sept blev hon sjuk 4 dagar efter sista penicillintabletten, så därför är allt kollat extra denna gången. Återkommer urinvägsinfektionen även denna gången har hon kronisk urinvägsinfektion pga sitt nedtryckta immunförsvar och det går inte att göra nånting åt. Hon kan inte leva utan sin medicin och hon kan inte leva med en urinvägsinfektion heller.

Albin snart 7 månader

Nu är snart vårt älskade charmtroll 7 månader, hur fort gick inte det? På 6 månaders läkarkontrollen diskuterade vi hans mat. Han tål fortfarande inte mjölk så nu ska han äta mjölkfritt minst till 1 års ålder och jag ska äta mjölkfritt så länge jag ammar. Hoppas att han växer ifrån det, matallergier är så himla begränsande och det är läskigt att inte kunna lita på vad man får i sig när man inte äter egenlagad mat. Flera gånger redan har jag fått i mig mjölk när vi ätit ute och det är inte kul.
Albin sitter väldigt stadigt nu och kan lägga sig ner själv. Han visar ännu inga tendenser till att vilja krypa. Nu har vi börjat med smakportioner men det är något mer än mjölk, jordgubbar och kakao han inte tål så vi får ta en ingrediens i taget. Jag ammar fortfarande var 2-3 timme hela dygnet. Han somnar för natten ca kl 19 men tycker det är morgon ca kl 4. Suck. Och precis som med Ellinor så spelar läggtiden ingen roll han vaknar kl 4 ändå... Ibland kan intensiv amning där på natten ge matkoma så man kan få sova till 6. Annars är det mindre kul med Albin vaken kl 4-6 och sen vaknar Ellinor 6:30.


onsdag 7 september 2016

Eira uppdatering

Eiras bukspottkörtelvärde var bra vid koll - så himla skönt.
Nu ska vi bara få ordning på uinvägsinfektionen också, imorgon avslutas antibiotikakuren och sen ska det gå några dagar och sen ska det odlas och testas igen så att bakterierna är borta och kollas så hon inte läcker protein genom njurarna.
Pigg som en mört är hon i alla fall. Drar igång bus genom att hämta favoritpipleksaken. Myser med oss i soffan o sängen.

tisdag 6 september 2016

Albin 6 månader

Albin är nu 6 månader och kan nästan sitta helt stadigt själv. Jollrar med en himlans massa ljud. Är superglad för det allra mesta. Vi har haft förkylning en omgång och jag fick feber och halsfluss medan Albin då fått lite ont i örat så inte så mkt sömn tyvärr men det känns som det vänder nu. Nu har vi börjat med smakportioner, vi tar det sakta. Favoriten hittills är mjölkfri gröt. Potatiis/majs kräktes han upp och mango var lite surt. Allra roligast är det att äta själv även fast det är väldigt svårt.
Var i och vägde extra på BVC eftersom han ändrat sitt ätmönster så himla mycket. Han har växt jättemycket och tom gått lite över sin viktkurva. Nu är han 70cm lång och väger 7880 gram älskade lillen dags att lämna stl 68 och börja på stl 74.
 På hundutställning i Roskilde! Första utställningen och första utlandstrippen!
 6 månader med vovven.
uppe tv 1 vecka, th 6 mån
nere 5, 4 resp 2 månader.

Sitta och leka är superskoj!
Rån är smaskens.
Att somna med en busig lillebror i sängen är banne mig inte lätt men E klarade det med!