torsdag 25 augusti 2016

Ellinor cyklar!



Första träningsdagen, dag 2 cyklade hon helt själv från stillastående.
16 juli!

Julian mitt nya gudbarn/fadderbarn

Elin och Lars gav mig den största äran att få bli en av lille Julians gudmödrar. Det ska bli superskoj att få följa denne lille kille genom hans liv. Ellinor och Hannah vattnade honom noggrant och han blev välkomnad på alla sätt och vis med en stor fest.
Julian

Ceremoni och tal
GladAlbin med SkeptiskeJulian

Mina snälla mamma snodde ihop en håruppsättning på en kvart, jag kan ju inte ha håret nersläppt eftersom Albin då drar a det.

Familjen Wendt på fest!

Eira

Fina hjärtegoda Eira har varit sjuk igen. I och med att hon äter immunförsvarsdämpande medicin så har hon lättare för att få infektioner och drabbas av andra saker. Först fick hon jätteont i magen och medicinering hemma fungerade inte riktigt så vi bestämde oss för att åka in till djursjukhuset i Helsingborg. Bara att packa in hela familjen i bilen och åka iväg! Det var en pankreatit igen. På med medicin för det. Därefter tog det några dagar sen kissade hon ner hela sängen i sömnen. Vid undersökning visade det sig att hon har en urinvägsinfektion. Nu behandlas hon för det också och vi hoppas hon ska få bli så frisk hon kan bli och hänga med en stund till.




Albin kan sitta!

Snart är Albin 6 månader, hur gick det till???
Han kan nu nästan sitta själv, lite spastiska rörelser kvar och han tippar lätt men ändå. Han övar varje dag på smaksensationer, jag tänker inte ge honom smakportioner förrän han sitter helt stadigt. Han tycker det är jätteroligt att själv jaga maten med pincettgreppet som inte riktigt sitter där. Ärtor var inte det lättaste och när han väl fångat en är det roligare att mata hundarna med dem än äta dem själv.


Får sitta på ryggen nu så det är enklare att laga mat/baka och det går fint det med, en somnar lika bra där som fram om en är trött.

Mammas fina solsken :)

Smaka ärtor.
 Åka vagn är en annan femma, det kan gå an om man är utvilad, färdigbajsad och nymatad. Sitter man dessutom och kan titta sig omkring så ok då!

 Premiärgungade i systers trygga famn!
 Kåldolme!
 Leka med kompisen Alexander

Smaka äpple.

onsdag 24 augusti 2016

Ellinor har blivit stor småstjärna!

Ellinor har bytt förskolegrupp och är nu Stjärna (4-5 åringar). Innan hon började på fsk igen så slutade hon med snuttarna och fick då en sparkcykel som motprestation. Och i bassängen har hon tagit både Baddaren och Doppingen.

 En dag for vi till Eriksgården och åt deras Bärbuffe, den var hemskt god. De har också en himla fin lekplats som Ellinor roade sig kungligt på, bla kunde man hoppa i hö!

 Mathias sista semesterdag for vi till Ystad Djurpark med båda våra föräldrapar. En mulen men skön eftermiddag fick vi i parken där vi kunde se alla djuren i lugn och ro. Hundarna var också med och tyckte det var hemskt spännande. Lemurerna var extremt retfulla så Eira ville hemskt gärna jaga dem.
What???
Mitt favoritdjur!
Ellinor klappade minigris.
Iskra och grisen pussades en lång stund.
När benen inte orkar mer är det bra man kan få lift på pappas axlar - och man ser Älgen bättre dessutom.
Jäkla retsticka! Kom ut om du vågar!
Ellinor och jag gosade med getterna också. 
Baddaren!

måndag 8 augusti 2016

Sommaräventyr!

Sommaren har bjudit på väldigt omväxlande väder, inget direkt strandväder däremot.
Borgeby fältdagar med Alexandra, Linus och Lucas:


 Besökt Vattenhallen på LTH med familjen Ullén:


Skogspromenader med hundarna:
 Cyklat till Sövde på nya cykelvägen:

Haft besök av Marie och alla hundarna:
 Besökte bla Ales stenar med Marie:


Åkte ånglok mellan Brösarp-St Olof:



 Vi besökte en gård och klappade kalvar efter att vi åkt tåg.

Lite bad i Sövde har det blivit:
 Åkt karusell på Sjöbo marknad:
 Besökt familjen Fors i Olofstorp, härjade en dag i Slottsskogen: