måndag 25 april 2016

Albin 8 veckor och försökskanin

Albin är med i kontrollgruppen i ett försök som går ut på att försöka optimera mjölkersättning. 3 olika sorter ska testas och grupp 4 ska helammas som kontroll. Jag hade inte riktigt fattat att de skulle ta massa blodprov utöver bajs/kissprov och tillväxtmätningar. Så vi får se hur det går framöver, idag gick det ganska bra fast han blev jättearg på stasen och att de höll fast handen. Men jag låg på britsen med honom i famnen istället för att han skulle ligga som på ett skötbord så han tyckte det var ganska ok och lugnade sig snabbt när de släppte honom. Jag vill ju absolut inte riskera att han blir lika stickrädd som jag är. E har inte reagerat alls de gånger hon fått ta blodprov vid sjukdom men det är snabba stick jämfört med vad lillen gick igenom idag. Självklart hade hans händer bedövats med EMLA kräm innan men jag tycker ändå det är svårt att bestämma åt honom som inte kan säga ifrån själv att han ska vara med i ett försök där de tar blodprover.
Han mättes idag till 5400 gram och 58,7cm lång så han växer så det knakar men nu har han börjat följa en kurva istället för att bara skära rakt genom dem. Sköterskan hade väldigt roligt åt oss för jag sa att vi hade slagit vad om hans vikt och att jag gissade på 5400 och Mathias på 5800. 
Albin är mer och mer vaken nu, ca 6 timmar per dag är han vaken och äter fortfarande ca 9 ggr per dygn. Han äter fortfarande bara på ett bröst i taget och mjölken sprutar ut så han behöver knappt suga bara svälja. Minifom hjälper bra mot all den luft han sväljer så nu slipper vi kolikskrik. Han har bara kvällsoro och vill att vi ska bära och underhålla honom då, men det gör vi gärna. Sjalen/selen får jobba så kan man göra annat under tiden. Han är mer medveten nu och pratar med oss och ler en massa. Han gillar vissa saker väldigt mycket, tex skötbordsmobilen och maskrostaklampan och mobilen han har i vaggan.
Ett litet leende, svårt att hinna fånga de riktigt stora härliga på bild.

Vovvegosedjuret illustrerar hur mycket han växer.

Köpt en ny tunn, mjuk vävd sjal som är 50% silke med den har jag lärt mig mycket bättre hur man knyter så nu funkar den stelare i bomull också. Nu vill jag ju bara ha fler snygga i andra färger.

tisdag 12 april 2016

Albin 6 veckor och syskonkärlek

Albin har varit på läkarkontroll och fick grönt kort på allting. Han väger nu 4950 gram och är 58 cm. 
Albin ser hyfsat bra nu och följer en med ögonen. Han gillar att ligga i sitt gym och titta på saker. Han äter fortfarande ca 10 ggr per dygn. Vakentiden är ökad och han är nu vaken ca 6-7:30, 10-12, 14-15 och 19-21 och lite småstunder däremellan. Han har fortfarande magknip ffa på kvällen så jag äter nu mjölk och lökfritt plus att han får miniform och sempers magdroppar så får vi se om det hjälper.
Albin med sin nya meps i sjalen där han myser bäst.
 Några bilder på våra fina barn:


lördag 9 april 2016

Albin 5 veckor

På femveckorskontrollen vägde Albin nu 4780 gram och är 57 cm lång. Han har gått upp 450 gram i veckan sedan han föddes. Han skär rakt upp igenom tillväxtkurvorna, undrar när den tänker plana ut?
Till vänster 1 vecka gammal och till höger 5 veckor med samma gosedjur.
 Albin har börjat med svarsleenden, det är det gulligaste som finns.

 Sjalen är en räddare i nöden den gör att jag kan leka med Ellinor, laga mat och transportera mig på ett vettigt vis. Hundpromenaderna är mycket roligare utan vagn dessutom! Och eftersom han älskar att vara på en och har magknip av och till så är den guld värd, han kommer till ro väldigt snabbt.
På grund av hans häftiga magknip och att han fått grön bajs (diarre) så provar jag nu med att utesluta mjölkprodukter för att se om det beror på det.

söndag 3 april 2016

Ellinor

Ellinor har nu kommit in i gnäll och busåldern. Troligen mest pga den enorma omställningen att vi blivit fler och av tristess. Vi har ju nu haft henne hemma från dagis  9 veckor, hon längtar efter kompisarna! Lite lekträffar har vi lyckats få till.
Bus med Matilda.

Bus med Tore.

Bus med Tore.

En tom droppåse som mamma fyllt med kranvatten är en jätterolig leksak!
Bus kommer i alla möjliga former nu när mamma o pappa är så tråkiga. Man kan rita på väggen, sängen, bordet eller varför inte sig själv i ansiktet? Man kan också få saxförbud efter att ha klippt sönder axelremmen till både kikaren och kikarfodralet. 
 Men ibland är hon också söt som socker som här där hon spelar piano för papparäven i sängen.
För 2 veckor sedan fick vi åka in akut då E fick väldigt ont i magen, jag var rätt säker på att det "bara" var förstoppning men var inte helt säker. Hon är ju väldigt tålig så klagar sällan om det inte är allvar. På sjukhuset fick hon lavemang (vilket hon kallar lektion av okänd anledning), doktorn gjorde en tupp av en undersökningshandske och lovade henne en till om hon lyckades bajsa. E studerade noga sköterskan som gav lavemanget och tyckte det var ganska häftigt att vätskan med bubblor i kunde prata med bajset så det skulle komma ut (min förklaring). När hon väl lyckats få ut enorma mängder bajs kom läkaren in igen och då spänner E ögonen i honom:
-Var är min andra tupp???? så han fick snällt gå ut igen och fixa en till. Fantastiska kloka modiga lilla unge! När vi väl kom hem åt vi en sen lunch och E var ganska pigg. Men så på kvällen ville hon inte äta mer och klagade på ont i magen. Plötsligt blev hon väldigt illamående och kräktes. Då blev jag väldigt orolig att det var något annat fel så jag försökte få tag i 1177 för att rådfråga. Det tog över 2 timmar att få tag i dem. Som tur var mådde E ganska bra och dagen efter kunde vi få i henne ganska mycket vätska och flytande föda. Därefter har hon återgått till det normala. Puh.

Albin 1 månad

Tiden rusar och Albin är redan 1 månad gammal. Jag har ingen ny vikt/längd på honom än eftersom vi slapp kolla honom denna veckan eftersom han växt så bra innan. Men i veckan blir det både vikt och längd koll det ska bli spännande. Han börjar se mer nu och kan ligga en stund i babygymmet och titta på saker (ffa skötselrådslappen är spännande). Vaken tiden ökas för varje dag nu och han är nog uppe i 4-5 vakentimmar nu, oftast infaller dessa på morgonen, mitt på dagen, eftermiddagen och sen kväll.. Han äter fortfarande ofta ca kl 3, 5, 8, 10, 12, 15, 17, 19:30, 22:30. Ibland oftare, Mathias kallar mig mejeriet... Det går fortfarande bra med amningen vilket är skönt. Men det går åt en del kläder då Albin både kräks på mig och jag läcker en hel del i oväntade situationer.


Eira mös med oss i soffan.

Syskonkärlek.

 Vi har även nu hälsat på en del vänner med barn och fått besök av folk med barn. Nu börjar ju E strax på förskolan igen och han är större och amningen funkar så vi har vågat det.
-Mattias man måste hålla i huvudet! /E

Eira 8 år

Igår 2 april blev Eira 8 år! Jag trodde för några år sedan att vi aldrig skulle få uppleva den dagen tillsammans. Jag är så tacksam för denna hund och hennes otroliga livsvilja och glädje som gör varje dag så värd att kämpa för. Hon är min one in a lifetime hund och betyder så oerhört mycket. Glädjen hon utstrålar varje dag är enorm. Tyvärr börjar koppen nu ta stryk av medicineringen så våra dagar är nu räknade, men jag hoppas ändå att de ska vara många än.
Grattis älskade Eira på din dag!
Myser medan tassarna ligger i proylenglykolbad.

Busar med favoritpipen - bävern

Bus!

Favoritspaningsplatsen!

Vaktar Albin

Även med en kropp som bråkar och skor på fötterna kan man njuta av livet och leva det som en whippet!