fredag 26 februari 2016

v 39+4

Besök hos barnmorskan igen.
Urinprov ua
Lillebrors puls ca 137
ruckbar
mitt blodtryck 106/67
SF mått 35 dvs oförändrat sedan sist
vikt +9 kg

Får grymma ligamentsmärtor i ljumskarna om jag ligger minsta snett eller försöka sova i sidoläge så halvsittande spikrakt som gäller vilket ger ont i ryggen. Har även vid ett par tillfällen nu haft skärande smärtor precis vid naveln vilket är otroligt obehagligt.

Det börjar bli svårt att äta och jag är hungrig hela tiden men det ryms liksom ingen mat.

Det känns jättekonstigt att fortfarande gå och vänta vi har alla varit så säkra på att han skulle komma för länge sedan ffa pga blödningarna. Men tja detta är svårt att påverka.

torsdag 18 februari 2016

v 38-39

I v37+1 fick jag plötsligt en blödning med klarrött blod som fyllde trosorna. Detta resulterade i att vi åkte in till förlossningen för koll och blev kvar där i 6 timmar för observation och grundlig undersökning. De kunde inte se att något var fel på varken mig eller bebis utan hoppades på att det var ett blodkärl i livmodertappen som spruckit och att förlossning var på gång. Resten av veckan var orolig men ingenting hände.

Idag v 38+3 fick jag en ny blödning med mer slem i och kollades av Barnmorskan men allting verkar bra så vi hoppas på att det är slemproppen som gått och att livmodertappen stått för blödningen. Självklart blir vi/jag väldigt skärrade för det kan vara väldigt farligt att blöda i slutet av graviditeten då det kan vara moderkakan som lossar vilket ffa är livshotande för bebisen men även mig.

Puls på lillebror idag 132
SF mått 35cm
Blodtryck 117/76

Mycket tid går åt till att försöka ta det lugnt och inte stressa upp mig. Snälla lillebror kom nu!

torsdag 4 februari 2016

v37

Barnmorskebesök idag 36 +3
Magen sjönk plötsligt i torsdags efter ett gäng smärtsamma sammandragningar. På fredagen började de igen och blev ganska jobbiga så jag ringde förlossningen och rådfrågade. Deras råd blev att ta bricanyl och alvedon och se om det la sig. Det gjorde det som tur var.
Nu är han i alla fall stor nog att få komma om han vill. 
SF mått idag 34
Blodtryck 106/76
Puls 136 
Vikt +10 kg
Ruckbar
Jag har jobbat min sista dag på kontoret och ska nu bara jobba några timmar till hemifrån, sen ska vi all vara lediga och njuta tillsammans denna sista tid som tre i familjen. Ellinor och Mathias är hemma sedan 1 februari. Lika bra att passa på att dels ge Ellinor välförtjänt föräldra/pappatid men också slippa dra hem kräksjuka eller RS virus. Vabruari är ju vad det är liksom.
Min högsta önskan just nu är att få en bebis i födelsedagspresent!
Bild tagen i v33+6 av Christiaan