söndag 20 juli 2014

20 juli LC prov på Ängagården, Bara

Igår och idag arrangerade "vi" (VKLC/S) LC prov i Bara. Idag tävlade Iskra. Hon sprang ett hyfsat första lopp och låg på tredje plats efter första omgången. Länge var det ovisst om det skulle bli en andra omgång pga värmen, men då det började blåsa kraftigt så gick temperaturen aldrig upp till de utlovade 28 graderna utan stannade på 24. Ungefär mitt i andra loppet hände något och Iskra tappade fokus på trasan och fick ta rygg på den andra hunden för att hitta trasan igen. Jag var helt säker på att det skulle ge väldigt dåliga poäng. Men hon avslutade loppet i stark stil. När hon kommit i mål var det uppenbart vad det var som hade hänt, hon hade stukat en tå som nu var dubbel normal storlek och hade jätteont. Tappra lakritstrollet som ändå avslutade loppet. Jag blev fruktansvärt ledsen både över skadan och att det också innebär att hon kanske inte kan springa mer i år. Dock tejpade och kylde jag tån med omedelbar verkan så nu på kvällen är hon inte särskilt halt. Får se hur det ser ut imorgon. 
Mina kära vänner som räknade poängen för tikarna, kunde ju inte avslöja hur det hade gått innan prisutdelningen och beklagade skadan och det "misslyckade" loppet. 
Så vid prisutdelningen ropades 5:an, 4:an osv upp. De hundar som lett stort i första omgången hade nu tappat och Iskras springpartner placerades som nr 2. Och sedan ropar Jeanette upp - Iskra! Jag kunde överhuvudtaget inte tro mina öron och var tvungen att be henne upprepa vad hon hade sagt. Sedan bröt jag ihop. Fy tusan vilket lopp Iskra ändå hade gjort med tå och allt! Hon fick dessutom bättre poäng än den vinnande hanen så hon blev inofficiellt BIR. Vilken dag!
Källornas Iskra nu SE LCCH och DK LCCH, de danska rosetterna till vänster och de svenska "hemma" rosetterna till höger!
Banan var enligt de allra flesta en av de tuffaste i Sverige de senaste åren. En brant uppförsbacke slingrade sig banan upp och ner för. Detta i kombination med det varma vädret gjorde det till en oerhörd utmaning!

Att vinna championatet på hemmaplan var helt otroligt fantastiskt, en dröm som gick i uppfyllelse! Iskra är nu tredje generationen tik som blivit SE LCCH! Mormor Gunlög erövrade titeln 2008, mamma Eira 2010 och nu Iskra 2014.

Mathias filmade andra loppet: film


måndag 7 juli 2014

LC prov i Nörrsundby, Jylland, DK

Igår 6 juli var vi på Jylland och tävlade Iskra. Hon sprang ett superfint förstalopp som gav mig rysningar. Det gillade domarna också som gav henne 184 poäng och en andraplats. I andra omgången fick hon återigen 184p och höll sig kvar på andraplatsen och belönades med CERT! Nu behöver hon bara ett svenskt eller ett danskt cert till för att bli dubbelchampion. Efter en lång seg skendräktighet är Iskra äntligen i form så håll tummarna för oss!
En bild från snälla Marie och Stefan som tog priser och licensbok åt oss.
En underbar bild på Iskra in action tagen av Kaj.
Resan till provet och ännu värre hem igen tog enormt lång tid. Vi hade inte riktigt räknat med all den extra tid det tar att köra med husvagn. Men nu är i alla fall den nya husvagnen invigd. På hemvägen fastnade vi i hemska köer utanför Köpenhamn pga ett vägarbete. Det tog 1,5 timme att köra dryga 2km.

onsdag 2 juli 2014

Messi

I måndags träffade vi Eiras son Messi (Iskall) och Iskras bror som var på Skånebesök. Familjen lekte en stund på stranden nere i Skanör.
Värst var som vanligt äldst - Runa såklart!


Eira drar sig inte för att doppa ner huvudet, bollen skulle fångas!Runa tyckte det var alldeles för kallt och blåsigt, när man inte busade fullt ös så då surar man och visar tydligt vad man tycker och tänker!

En huvudstudie av Messis vackra huvud:

Dop 28 juni

Den 28 juni döptes min systerson till Benjamin Nils Lillebror och jag och hans 2 fastrar blev hans faddrar. Mysigt att träffa systern och familjen i Göteborg. Ellinor och Gabriel höll full show i kyrkan under hela dopet :)