måndag 19 augusti 2013

Tokiga Iskra

Iskra försöker skaka bort Runa från sin vita favoritkudde!

Jobb

Mina första två veckor tillbaka på jobbet har varit spännande! Det är kul att vara tillbaka igen och att ha blivit så varmt välkomnad!
Häromdagen lekte jag plastikkirurg. En grupp kvigor hade rymt ur sin hage (eller blivit utskrämda). Så när ägarna kom ut på morgonen för att börja jobba stod det kvigor överallt på gården. På foderbordet, i maskinhallen, hos kalvarna och i alla andra skrymslen och vrår. En stackare hade lyckats skada sig rätt ordentligt med ett stort sår på huvudet och en hel del blodutgjutningar på kroppen.

Såret sträcker sig hela vägen fram till läppen på undersidan även om det är fliken man ser mest. Hon dreglar då hon fått lugnande intravenöst. Kor lägger sig sällan på lugnande så man får ha spännande arbetsställningar. Hon var otroligt snäll att ha att göra med på lugnande och lokalbedövning. I och med sårets placering kunde vi ju inte ens använda oss av grimma.
Här är underhuden ihopsydd med resorberbar tråd.
Och här är stygnen i huden på plats. Riktigt snyggt om jag får säga det själv :D
 Nu återstår bara att hålla tummarna för att hon låter bli att klia upp stygnen tills vi kan ta dem! Svullnaderna på kroppen gick tillbaka på några dagar men det återstår en vecka innan stygnen ska tas.

En annan patient var en kalv som på grund av en navelböld halkat efter i tillväxt och börjat må riktigt dåligt. Så den öppnades och spolades. Dessutom fick hon dropp då hon hunnit bli uttorkad. Rejält med lugnande så sover så här pass stora kalvar riktigt bra så man kan jobba i lugn och ro.
Den lilla bölden på det "rena" operationsbordet - en sopsäck.
Mycket var var det!
Något mindre i storlek efter tömning och renspolning!
Vid efterkontroll ser det otroligt bra ut, det syns knappt att det funnits en böld och hon har blivit blank och fin och börjat lägga på sig lite hull!

söndag 4 augusti 2013

Ellinor 15 månader

Idag blir vårt busfrö 15 månader och imorgon börjar jag jobba.


Bada är det bästa Ellinor vet!

Fötter är fortfarande väldigt intressanta!

En fantastisk sommardag idag!

Idag hade vi besök av Jeanette, Madeleine, Isabelle, Rebecka, Ebba och Lill.

Hundarna busade med en boll.
Hundbus tycker Ellinor är det roligaste som finns.
Lill kom med sina två söta chihuahua valpar. Här Rut som beundras.


La ut 4 hundbäddar men nä sandlådan var mycket bekvämare...

Sagolikt vackert dop och överraskningsbröllop

Igår åkte vi till Flädie kyrka för att vara med när Hanna döptes. Men Johan hade minsann både ordnat med vigsel och friat till Petra i hemlighet så det blev en vigsel också. Så underbart blir alldeles tårögd bara av att tänka på det. Underbart att få dela ögonblicket och glädjen - alla lycka och välgång önskar vi er!
Hanna somnade tryggt i gudmor Annikas famn.

Johan och Petra alldeles nyblivna makar.
Det var jäkligt varmt så en del av gästerna hamnade i drickapoolen.
Finurliga Hanna.

Grattis kära ni! <3 div="">

Båttur i Lomma

I fredags var det varmt som i en bastu så vad passade bättre än en tur med båt på havet? Vi körde ut till sandrev utanför Lomma och badade med barnen.
Skepp O'hoj!
Bus i Rögla

Vi passade på att umgås lite i Rögla. Alla hittade vi på olika saker :)
Plaska i vattenkannan.
Bröstsim i sandlådan.
Backhoppning på gräsmattan.
Kolla in nya tältet.


Ystad Djurpark 1 augusti

Alexandra, Richard och Gabriel har varit en sväng i Skåne och då passade vi på att besöka Ystad djurpark med barnen. Jag har egentligen lite svårt för djurparker för ofta är hagarna/inhägnaderna för små för djuren för att man som besökare ska kunna se dem. Den enda djurparken jag har varit på med gott samvete är Nordens Ark. Där jobbar man jättemycket med aktivering och födosök för alla djuren.
Ellinor klappar en liten get.
En skumt tam gazell.
Hundarna hälsar på söta små kor.

Gabriel och Ellinor kramas och pussas.
Iskra nosar på en angoraget.
Roligast på djurparken var lemurerna och lekparken (rutschkanorna).