onsdag 31 juli 2013

Stjärnhov

På måndagmorgonen steg vi upp 04:30 och packade ihop oss och for till Stjärnhov för att delta på LC provet där med Iskra.
Iskra gjorde två fina lopp och låg 8/44 efter första omgången. Hon slutade på 7:e plats, 2 platser från cert. Skönt med en tävling där hon kunde få ge allt och att det inte strulade med munkorgen.
 I lopp två var banan lagd med väldigt snäva slag vilket gjorde att Iskra mötte luren (bilden nedan) och fick göra en helomvändning. Lite väl läskigt och mycket svårkört för piloten om hundarna sprang brett och ojämnt.

 Helt om marsch!Nu blir det nog till att anmäla till årets sista prov i Mariestad. Vi har ju sumpat 3 prov i år pga skador, munkorgsstrul mm. De två prov hon sprungit ordentligt har hon blivit 3:a resp 7:a så hon är väl värd en chans till i år! Och roligt det tycker ju både hon och vi det är. Det är bara resorna som är trista eftersom Ellinor tycker det är så tråkigt att åka bil.

Tammsvik

I torsdags åkte vi iväg på ett längre äventyr. Först åkte vi upp till Motell Vätterleden och bodde över. Helt ok i pris och boende. Dagen efter mötte vi upp Alex, Mattias och lille Linus för att tillsammans fara upp till Tammsvik och den stora Vinthundsspecialen där. Men det höll på att gå illa på natten mellan torsdag och fredag regnade det så mycket i Jönköping att E4:an var översvämmad, så det var långa köer och helt stillastående ibland. Eira passade dessutom på att bryta sig in i en av foderlådorna och klämde i sig 12-14 dl torrfoder medan vi åt frukost. Hon såg ut som en Zeppelinare på ben när vi kom tillbaka. Överätning av torrfoder är farligt eftersom det sväller så mycket i kontakt med vatten. Nu hände som tur inte så mycket mer än att hon hade ont i magen en halv dag och sket stora lass i 3.

På Tammsvik träffade vi bland annat Eiras söta dotter Islög.
Det var hysteriskt varmt. Ellinor svettades som bara den så hon fick sova i vagnen med blöt handduk på huvudet. När vi var häruppe så bodde vi på Scandic i Upplands Väsby ett mycket trevligt hotell som varmt rekommenderas. Första dagen vi hade ätit på hotellet så tog sig Runa ur buren och släppte därmed ut de andra hundarna. Som tur var kom hon aldrig till dörren. Hon öppnar ju dörrar så därför får de sitta i bur när man inte är på rummet... När vi parade Eira i Finland kom det ju plötsligt två glada hundar till matsalen...
foto Jaana Jylentö
Jag ställde Runa i seniorklass (8-10 år) hon fyller ju 10 år i september. Hon blev 4:a i klassen med UK. Hon tyckte för en gångs skull det var kul och visade sig väldigt bra.
foto Jaana Jylentö
foto Jaana Jylentö
 Alla bilderna på Runa är tagna av hennes "farmor" Jaana som äger Runas pappa Hoccus som hon i mångt och mycket är en kopia på både till utseende och sätt.

Tyvärr var detta nog sista gången för oss på Tammsvik, de har ingen som helst servicekänsla och Mathias fick lägga mycket tid på att hitta någon som var villig att värma vår barnmat. De som äger området har nämligen bestämt att medhavd mat inte får förtäras inom området. De säljer inte barnmat men detta spelade tydligen ingen roll. Trist men det praktiska måste fungera när man reser med barn.
Ellinor, Iskra, Barbro, Runa, Eira och Allie.
När vi var klara på Tammsvik så åkte vi lite söderut igen till Mia som bor utanför Södertälje. Här badade vi och njöt av henne trädgård. Vi passade även på att ta lite bilder på alla våra bäbisar.

onsdag 24 juli 2013

Ale stenar

Igår gjorde vi en utflykt till Ale stenar och åt glass i Kåseberga hamn.

 Mia, Magnus och deras hundar Izza, Allie och Barbro hälsar på och vi mötte upp dem vid Ale stenar efter att de varit och klättrat på Stens huvud.


Ellinor tyckte skärmsurfarna var jätteroliga att titta på!

LC prov Ljungbyhed

I helgen som gick var vi i Ljungbyhed och turades om att jobba som funktionärer och tävlade Iskra. Det var strålande sol hela helgen.
Iskra sprang halva första loppet superbra sedan gick hon omkull och fick munkorgen i munnen så slutet av loppet gick sådär. Dock avlutade hon tappert och jag är otroligt stolt över henne.
Andra loppet gick utan incidenter men de tappade poängen kunde hon inte springa in. 27 plats av 33 startande. Bara att ta nya tag på nästa prov!

Ellinor tyckte det var jättespännande att sova i husvagn.

söndag 14 juli 2013

Projekt plattläggning

 Uppfarten och "innergården" har nu platt besatts. Sisådär 370 kvadratmeter. 22 pallar sten a 1,5 tom per pall har vi flyttat för hand.

Först kom grävaren och fixade till bärlagret på hela området.
Sen började pappa med underarbetet och la den första hörnan med sten. 

Därefter har jag och Mathias lagt all sten, antingen turats om så en har passat Ellinor eller så har vi haft passning av henne så båda har jobbat. Många timmar och kilo sten har vi lyft.
Till slut kom vi runt hörnan på garaget till "innergården" på 120kvm.
Snart klart!
Här är all sten lagd nu ska det "bara" skäras till stenar som passar i hålen ut mot skogskanten till vänster i bild. Sisådär 9 timmars jobb.

lördag 6 juli 2013