fredag 28 december 2012

Jul 2012

I år firade vi jul hemma. Det var första gången för oss alla, det var också första gången vi hade gran!
Ellinor angrep julklapparna på samma sätt som hundarna :)
Bra taktik visade det sig!

Ellinor framför vår blygsamma 3,50 gran...

Ellinors far och mor-föräldrar samt moster med familj kom och firade jul med  oss.
Alexandra, Ellinor och Gabriel.
Tomten kom och hundarna hade tydligen varit snälla...
...Ellinor hade tydligen varit jättesnäll! Att jämföra med hennes mammas mer blygsamma hög till höger.
Rolig julklapp som både låter och lyser! Bank, bank!


Bus i snön!torsdag 13 december 2012

Att ta ett julkort...

 Jag försökte ensam ta julkortsbild först. Det gick sådär, först sken solen och jag hade perfekt ljus på fotoplatsen. Sätter dit bebis och hundar samt installerar rekvisitan. På med luvor och glitter. Bebis börjar hosta efter att ha slickat
 i sig glitter från rekvisitan, Iskra tuggade sönder en julgranskula, Runa somnar uttråkat med glittret på kas, endast Eira satt som ett ljus och tittade in i kameran ♥, Ellinor slänger in en julgranskula under soffan, Eira försvinner för att hämta den och Iskra springer efter bitandes i hennes hals. Runa tittar lidande på sin matte - får jag gå nu? Solen hann gå i moln och alla bilderna blev mörka och gryniga. Mamman har grått hår...

Sen tog jag hjälp av Mathias och då fick vi bilden nedan :)

God Jul!


måndag 10 december 2012

Vår ängel 15 år

Idag skulle Saga fyllt 15 år.
Nu har vi saknat dig i 5 månader och 2 dagar - du fattas oss!
tisdag 4 december 2012

Hundbus

Hundarna tycker det är både mysigt och tråkigt att vi är hemma hela tiden. Det blir lite tråkigare promenader då vagnen inte kommer fram överallt så det är väldigt skönt att gå utan den ibland.
Iskra älskar att leka med tennisbollen (det gör Ellinor med en hon får aldrig chansen).
På fågelbordet

Vi har satt upp en fågelrestaurang utanför fönstret. Både Ellinor och jag älskar att sitta och titta på alla söta gäster! Någon duktig på fåglar får gärna kommentera vilka sorter förutom blåmes och talgoxe vi har på besök.Jag tycker koltrastar är jättefina, den här håller rent under fågelbordet.


Ellinor 7 månader

Idag blev vår lilla tjej 7 månader. Jag vet att jag tjatar om det men jösses vad tiden går fort! De senaste två månaderna har varit tuffa då lilla fröken har sovit väldigt dåligt på nätterna först pga vaccinationen, sen fick hon tänder och sen diarre och nu senast har hon drömt mycket och krypit i sömnen (eller ja tränat på att försöka krypa). Att klara vardagen på ett vettigt vis när man snittar 3-4 timmar sömn per natt och aldrig får sova mer än 1-2 timmar i sträck blir en enorm uppgift. Då Ellinor började äta väldigt dåligt så gick vi ner från 6 måltider till 5. Lunchen är nu helt utbytt till gröt och fruktpure. På förmiddagen äter vi också frukt och på eftermiddagen försöker vi introducera vanlig mat. Milda grönsaker fungerar hyfsat favoriten är majs, potatis och palsternacka hon är inte särskilt förtjust i morot, broccoli och kött/fisk. 
För några veckor sedan flyttade hon in i sitt eget rum och vi sänkte då även sängbotten eftersom hon har tendenser till att vilja dra sig upp mot kanten. Dock har vi ställt in gästsängen i hennes rum så att man kan sova därinne när hon vaknar ofta eller sover oroligt.
Hon har fått en gåstol eller racerstolen som vi kallar den. Nu får hundarna börja akta sig :)
Att kunna krypa är inte långt borta.
Hon älskar att stå på tåspetsarna och har hittat ett sätt att ta sig framåt på nu. Hon  glider på magen med händerna i luften och skjuter sig framåt med tåspetsarna, det ser väldigt roligt ut!
Sedan jag fick tänder är det väldigt roligt att bita i saker, som skeden mamma matar mig med tex
Så här fint sover jag nu. Jag har ett helt zoo som håller mig sällskap på nätterna!
Precis som mamma reglerar jag kroppstemperaturen genom att sticka ut tårna :D
Vi har hunnit umgås lite med Habokusinerna också - jättemysigt!
Första snön!
Idag firade vi sjumånadersdagen genom att äta lunch med tänt  ljus, mysigt!