lördag 20 oktober 2012

Whippetös!

I helgen har vi besök av Gunlög (Eiras mamma), Islög (Eiras dotter och Iskras syster) samt Fröja (kusin till Runa och moster till Eira). Så mysigt att få umgås lite med Islög som inte varit här sedan hon var 8 veckor gammal och ändå kände igen sig! Matte Marie och Maries syster är i Köpenhamn på utflykt medan vi passar hundarna.
Många ränder blev det!
Ut på äventyr!

Äpplet faller inte långt från trädet! Iskra med mormor Gunlög!

Fina Gunlög!

Systrarna bus!

Eira spanar!

Gunlög spanar också och då ramlade öronen fram :)

Gunlög, Islög, Iskra och Eira!

BUSA!
Tre generationer Gunlög, Iskra, Eira.

Som sagt mycket ränder blir det!

Islög jagar Iskra.


Iskra vältes av Islög.

Eira och Iskra smyger på Islög.

Gunlög, Islög, Iskra och Eira.

onsdag 17 oktober 2012

5 månaders koll


 I torsdags var jag och Ellinor på BVC och hon blev mätt, vägd och vaccinerad. Nu väger hon 6850 gram och är 65 cm lång. Vaccinationen var inte något vi sett fram emot. Denna gången blev hon inte lika rädd och upprörd som förra gången men har fått stora svullnader i benen, fick feber och svullnade även lite i ansiktet. Ansiktssvullnaden vet jag inte om det beror på vaccinet eller alvedonen.
Man ser att låren är knöliga längst upp.
Höger lår.
En knöl ungefär stor som ett litet plommon.
Vänster lår en hasselnötsstor knöl.
Hon var väldigt röd om kinderna på kvällen och orolig. Samt svullnade lite så hon såg ut som en människa som går på kortison. När man håller flaskan själv stöttar man upp med foten :)
Fin tös!
Småtjejerna sover ihop.
Småtjejerna pussas
Ellinor har koll på Iskra på promenaden. Vi får nog byta till sittvagn nu, Ellinor blir jättesur när  hon inget ser.
"Läser" reklamen.
Jättenöjd när jag har busat och drivit mamma till vansinne!


fredag 12 oktober 2012

Iskras LC debut lördagen den 6 oktober

I lördags debuterade Iskra på LC provet i Sjöbo "himma" så att säga :)
I första omgången blev hon lottad att springa ensam och sist. Hon var lite frågande om vad som skulle hända då starten dessutom var dold, men så fort trasan visade sig for hon iväg! Dock gjorde hon inget kanonlopp, hon är ju fortfarande lite oerfaren på fältet och tar lite väl vida svängar. Jag är ju dessutom van vid Eira som är en av de bästa whippets jag sett på LC fältet. Iskra låg på 13 plats av 31 efter första omgången. I andra omgången fick hon en springpartner och sprang jättefint! Hon fick fjärde bästa poäng (tror jag) i andra omgången och sprang upp sig till en 9:e plats och slutade på 318 poäng! Otroligt stolt över min fina lilla tjej!!!! Nu har hon ett med beröm godkänt bruksprov. Lite mer LC träning och mycket mer konditionsträning så blir denna dam farlig på fältet, vi ser fram emot nästa säsong!

Tack till Magdalen som tog några bilder då vi inte själva hann fotografera.

torsdag 4 oktober 2012

Ellinor 5 månader

Idag blir Ellinor 5 månader, tiden rusar förbi. Jag är nu ensam hemma med Ellinor på dagarna och Mathias jobbar, det är fullt upp men funkar i alla fall. Just nu är det lite orolig sömn och gnälligt, troligen är en tand på gång. Rutinerna som vi arbetat in håller hyfsat.
Jag har bekymmer med mina tänder och har på 2 veckor varit 5 gånger hos tandläkaren (infektioner, tandsten, tandfickor, ilningar, och 4 hål - en av bieffekterna av en graviditet) så Morfar har fått vara barnvakt men det har gått jättebra. Sista gången blev mammahjärtat alldeles varmt när jag kom hem och Ellinor ligger och kvittrar glatt i babygymmet och morfarn gjorde köttfärssås :)
Iskra är skendräktig och har tagit på sig att hjälpa  mig med min valp samtidigt som hon tar hand om sin egen (kycklingen på bilden).
Puss!

Kusin Minna var här med sin pappa en dag, Minna hjälper Ellinor med nappen.

Nu kan jag sitta korta stunder i min stol.

Jag älskar min katt jag fått av Britt-Marie och Hilding så mycket att de köpte två reservkatter till mig och dessutom levererade dem! De är provsmakade och godkända.

Yo! Min fina rappardräkt som jag fått av Evy och Hans.

Man kan suga på Iskras nos :)

Ellinor sitter i sjalen och tittar på hundarna som springer och skrattar och skrattar :)

Sova i sjalen? Men då kan man ju missa något!

Fina koftan och mössan som mormorsmor stickat!

Igår provade jag något som heter gröt för första gången, det var inte skönt att försöka ha som mascara... Mamma stoppade in 6 skedar jag tror jag svalde ½ sked 1-0 till mig!

Min äldsta kusin, ser ni likheten?
 
På babycafe idag och funderar lite.
I söndags var jag på något som kallades BPH, det var rätt tråkigt. Pappa kallar mig tröttmössa...

Sa du nåt?
Mina fantastiska underbara småtjejer! Iskra 17 månader och Ellinor 5 månader.

Jag är upptagen ser du väl?

tisdag 2 oktober 2012

BPH resultat

Dels ligger alla resultat på SKK hunddata och dels på avelsdata. På avelsdata kan man läsa vad siffrorna betyder i text och dels få spindeldiagram där man ser hundens resultat i förhållande till rasens medeltal.
Så här ser spindeldiagramssidan ut:
 

Iskras resultat med sammanfattning inklusive hur mycket hon skiljer sig från medel. Detta var före helgen, efter helgens 8 hundar har medlet ändrat sig något, jämför den blå figuren ovan och nedan, båda röda figurerna är Iskras resultat. Helgens hundar bidrog med mer skottosäkerhet, mer social samverkan, ökat matintresse (tack Eira o Lisa) och mindre oro :)

Iskras spindeldiagram
mamma Eiras spindeldiagram
hon får varken leka eller äta hemma...

Ernst diagram han är kullbror till Eira och jag har alltid tyckt att dessa två är ytterligheterna i kullen, håller ni med?

Runas spindeldiagram, här syns hennes skotträdsla väldigt tydligt!
 
och HÄR hittar du alla kontakuppgifter till BPH-arrangörer
BPH arrangeras i Timrå, Märsta, Stockholm, Nykvarn, Mjölby, Göteborg och Bjuv.