söndag 23 september 2012

Runa 9 år idag!

Idag fyller vår lilla tokiga valp 9 år! Grattis på din dag älskade Runisen, du är nästan lika glad, tokig och vild idag som för 8 år sen :)))


lördag 15 september 2012

Iskras BPH

Vi filmade stora delar av Iskras BPH.
Min egen åsikt:
Hon reagerar ganska exakt som jag trodde. Skäller inte ett enda skall, reagerar häftigt på det mesta (lite mer än jag önskar och är van vid) men löser också allt på ett fint sätt. Hon går i närkontakt med allt hon blir rädd för, vilket är tydligt för beskrivaren men lite otypiskt vinthund. Jag hoppas vi kan filma Eiras BPH också för gör hon som sist kommer det att se ganska annorlunda ut :)
Som helhet är jag väldigt väldigt nöjd med min goa lilla hund som verkligen uppvisar noll aggressiva beteenden och uppträder lugnt och sansat i det mesta, en mycket enkel hund att leva med! Reagerar och avreagerar väldigt snabbt!


Charmtrollet växer

Bara några bilder på mest älskade ungen!
Ben uppåt sträck, prova den här övningen om ni orkar!


Fundilerar!

Vill ha mörkt när hon sover :) härmar kusin G
Eftersom damen har varit lite rörig i magen (diarré, mald spenat i färgen och rinnande - om nu någon var nyfiken?) och strulat med att äta så har vi varit hos farbror doktorn som konstaterade att hon verkade väldigt frisk (förutom sin kolik) och väldigt viljestark, så bara att kämpa på helt enkelt. Hon vägde då 6250gr. Nu ger vi minifom vid varje måltid så hoppas vi att den sista magknipen kan försvinna så matstunderna kan bli mysstunder och inte kamp mot magens bubblande.

SVVK Laröd 8 september

Så var det "hemma" utställning i Helsingborg. Vi for dit och hade en trevlig om än blåsig dag och träffade många bekanta och vänner.
När mammorna har whippet på hjärnan får ungar och pappor snällt åka med och heja.
Iskra och brorsan Vilkas fick VG i juniorklassen. Eira fick EXC i bruksklassen och blev tvåa i den. Runa var ensam veterantik och fick CK och vann sedan över hanen så hon blev BIR-veteran och i finalen blev hon BIS-veteran!
Lingon BIM-veteran och Runa BIR-veteran

Sötaste Vilkas (Källornas Isidor), han blev så glad när vi träffades lille sötgurkan!

Vi deltog sedan med uppfödargrupp bestående av Källornas Runa, Iskra, Eira och Isidor och blev BIR-uppfödargrupp och fick Hp, oplacerade i finalen. Tyvärr har jag ingen bättre bild hade varit så kul att se dem tillsammans.

tisdag 4 september 2012

Ellinor 4 månader

Nu har lilltösen blivit hela fyra månader och snart ska hennes pappa börja jobba igen. Så otroligt bra det ändå har varit att vi båda har varit hemma. Dels avlastningsmässigt men även att Ellinor och Mathias kunnat knyta an så fint till varandra.
Ellinor äter nu vanlig ersättning och koliken är fortfarande borta. Skönt!
Hon sover ca 20-07 i ett sträck och äter kl 7, 10, 12:30, 15, 18 och 19:30. Den sista matningen är mest nervarvning och mys men även bra de dagar som hon behöver äta mer än vanligt. Vi tar varannan morgon var och det är så lyxigt att kunna ligga kvar i sängen några extra timmar. Hon sover ungefär en timme mellan varje måltid utom mellan 18-19:30.
Hon har börjat bli lite nyfiken på vad vi gör när vi äter så ibland får hon små smulor av potatis, majs osv. Hon tycker det är kul att köra runt smulan i munnen :) Hon ökar bra i vikt så det är ingen stress med att börja införa mat.
Idag var vi på BVC på kontroll och då vägde hon 6040gr och var 63,5 cm lång. hon följer normalkurvan jättefint.
Hon tycker inte om att ligga på mage, men vi tränar lite varje dag i alla fall. Hon jollrar och låter som en papegoja mest hela dagarna, skrattar och älskar i allmänhet att göra ljud. Hon griper saker medvetet nu och smakar på allt. Hon älskar att stå eller sitta och titta på saker, hon är väldigt stadig men man får såklart stötta henne ändå.
Idag började vi på babysim, det var jättekul. Hon var inte ett dugg rädd för vattnet och gnällde ingenting. hon provade att ta på vattnet och slickade på det.
Mammas sötnos!
Plötsligt en dag hände det! Hon vände från mage till rygg :)

Ligga på sidan och titta på saker är lätt som en plätt numera.
Var med ut på hundpromenad, att inte sitta framåtvänt i selen eller sjalen är dödfött, hon är envetet nyfiken!
Ja gissa vem hon fått de här kläderna av?
Sitter hos pappa i soffan och pratar.
På babysim, man kan sparka mamma på näsan.
Och stoppa in foten i hennes mun. Och apropå fötter så har hon ju kommit på att hon har två stycken och det måste ju kontrolleras varje dag att de finns kvar. Detta leder till borttappade strumpor eller blöta strumpor.
Gillar inte att ligga på mage men kan stå på knä...
Stå är allra allra roligast just nu!