söndag 24 juni 2012

Midsommar

På midsommarafton blev Ellinor 7 veckor. Hela veckan innan midsommar har min syster med familj hälsat på i Skåne, det har varit otroligt mysigt och kul att få träffa dem lite längre tid!
Ellinor i sötaste klänningen!

Jag, syster Alexandra och kusinerna Ellinor och Gabriel.

Jag och Ellinor, sötaste midsommarflickan!

Glad midsommar!
Ellinor har kolik så den senaste veckan har vi provat ersättning där mjölkproteinet är hydrolyserat. Det har blivit lite bättre i alla fall, men det är inte kul när lilltjejen är vaken 7-10 timmar i sträck och bara kan sova småsnuttar i min famn och däremellan skriker för att hon har ont :( Som tur är sover hon bra på natten i alla fall! Längtar tills hon blir så stor så att det går över helt och till att man kan börja kommunicera med henne och få leenden till svar!

Hundarna

För tillfället har alla hundarna en eller annan krämpa, Eira har en bruten tå som hon vilat i form förhoppningsvis håller den nu för whippet-ös. Saga är gammal, senil och har dålig balans, Runa har en svullen tå (och är halt) efter att hon sprang den ur led för några månader sedan och Iskra är sjuk i någon sjukdom troligen diskospondylit som gör att hon har haft fruktansvärt ont i ryggen och feber. Vi trodde hon i princip var frisk men nu är det något tok igen, hon har kräkts och ligger mest och sover :(
Därför har vi ställt in alla hundaktiviteter tills vidare, dels kostar det väldigt mkt att ha sjuka hundar och dels så har vi ju ingen frisk hund att aktivera oss med.
Alla hundarna har tagit det bra att vi fått en ny medlem i familjen. De är på det hela taget rätt ointresserade av henne, hon genererar ingen mat och hon rör sig ju inte särskilt mycket ännu.
Alla tjejerna i huset!
Runa och Ellinor myser i mitt knä.
Iskra tvättar Ellinors öra.fredag 1 juni 2012

Ellinor 4 veckor

Idag blev Ellinor hela 4 veckor gammal! Det är inte klokt vad tiden går fort. Idag tog vi också beslutet att det inte går att fortsätta försöka ammningsförsöken, jag mår för dåligt av de helt enkelt. De sista fem dagarna har jag haft mjölkstockning 4 ggr och Ellinor orkar inte amma brösten tomma. Liten är ju dessutom förkyld och täppt i näsan. Nu ska jag ägna mig åt att vara en glad frisk mamma istället!

1½ vecka gammal:
Ler i sömnen.
2 veckor gammal kom Alexandra med familj på besök:
Kusinträff mellan Gabriel och Ellinor.
Min lilla groda!


3 veckor gammal:
Världens sötaste!
 4 veckor gammal:
 Igår vände hon på huvudet för första gången när hon hörde Mathias röst, ännu har hon inte vänt sig efter mig. I förrgår sa hon sin första stavelse: baaa när hon låg och tittade på mobilerna ovanför skötbordet. I babygymmet tränar hon på att lyfta huvudet och att vända sig. Nu går utvecklingen blixtrande fort, från att ha sovit 16 timmar per dygn och ammat 8, så är hon nu vaken flera timmar varje dag och vill interagera med en.Tack och lov vaknar hon bara en gång per natt, oftast sover hon från kl 23 till kl 3 och sen vaknar hon mellan 7-8 nästa gång. Hon äter 6-7 gånger per dygn just nu, den extra gången beror på om vi gör något eller om hon har varit mycket vaken pga magknip. Tyvärr fick hon kolik i samband med att hon började få mat på flaska och jag gick på penicillin, riktigt vad hon inte tål vet vi inte eftersom det var så mycket byten samtidigt.