måndag 30 april 2012

Trädgården

Lite bilder från trädgården som börjar arta sig!
Gången fram till ytterdörren är lagd och lite växter planterade.

Fin röd rhododendron bland annat.

Grinden som pappa byggt med vidhängande spalje här är rosorna planterade. Provat att plantera en bit lavendelhäck också, hoppas det fungerar så att man vågar köpa lavendel och plantera hela vägen.

Grinden på baksidan, som är väl nergjuten och förankrad så att den kan motstå ett världskrig.

Den stora delen av gräsmattan som är sådd.

En clematis omringad av marktäckare och solskydd i form av daggkåpa.


söndag 29 april 2012

Is-valparna ETT år gamla idag!

sex veckor gamla
För ett år sedan föddes de här fyra charmtrollen. Först ut Isidor därefter Iskall, Islög och sist Iskra! En helt fantastisk upplevelse att få vara med om och Eira är och var en otroligt cool och bestämd mamma.

Lakritstrollet stal våra hjärtan ganska omgående!
11 månader gamla, här står de i födelseordning från höger till vänster.
Grattis på er ettårsdag Vilkas, Messi, Islög och Iskra!!! Hurra hurra hurra för er!

fredag 27 april 2012

Magen vecka 37+5

Det är nära nu! Idag kom jag in i perioden där de allra allra flesta föder vecka 37+6 till vecka 41+6, fast 70% föder efter det beräknade datumet. Igår var Elin här och tog jättefina bilder på mig och magen! Ett litet smakprov nedan:

Nu bara längtar jag till att det ska starta men det är väldigt frustrerande att gå och vänta på något som man inte alls vet hur det ska kännas :) Senaste veckan har det varit jobbigt med extremt lite sömn eftersom Mini började i söndags med en nonstop boxningsmatch som varade i 2½ dygn och under den tiden lyckades jag nog bara sova 5 timmar. Nu har det lugnat ner sig lite men det börjar bli rejält tungt och bökigt. Foglossningen i fogen fram har blivit mycket värre de senaste dagarna, vilket jag tar som ett bra tecken, lite enklare att få ut Mini om den är rejält uppmjukad. Jag är hungrig i princip hela tiden nu men får passa mig och äta lite i taget annars blir jag illamående, det är ju någon som trycker på magsäcken. Livmodern övar varje dag med ett gäng sammandragningar, dock inga regelbundna historier ännu.
Vikt +8,8 kg

fredag 20 april 2012

Rösta

Vilket datum tror du Mini föds?

Jag har röstat på 5/5 :)

torsdag 19 april 2012

Trädgårdsmästeri

Nu när jag är hemma lite mer så passade Mia på att komma ner från kalla snöiga Södertälje och hjälpte mig med trädgården (hon gjorde allt och jag stöttade med hejarop).
Först planerade vi ungefär vad som skulle kunna inhandlas i växtväg med hjälp av Mias fina böcker (varav en syns på bilden nedan). Tåliga växter som klarar att växa i sandjord.
Därefter for vi till Plantagen i Staffanstorp och Flyinge handelsträdgård där jag hade fått presentkort på båda ställena. Det köptes in en hel hög clematis, rosor, några humle lite marktäckare, en blå vindruva och några spontanköpta perenner bla solbrud.
I lördags var det dags att få ner allt i jorden. Alla klätterväxter sattes längs staketets långsida dels för att ge insynsskydd och dels för att ge vacker utsikt från altan och vardagsrum. Stora hål grävdes och hönsgödsel samt rosjord och planteringsjord i mängder hälldes ner för att ge växterna något annat än sand att växa i till att börja med.
Tjejerna passade på att förbättra sin solbränna under tiden.
Mia hade med sig 3 russlar ner, varav en var lille Urban nästan 12 veckor gammal som Iskra tyckte var toppenkul att leka med. Så tråkigt det blev när han åkt hem...
På framsidan hade pappa precis hunnit bygga klart grinden med vidhängande spalje och pergola. Här planterades alla rosorna, 3 klätterrosor och 2 buskrosor. Ska bli spännande att se hur detta blir!

Alla clematis och marktäckare planterade!
Jag lovar att följa upp med bilder hur det hela blev när växterna kommit upp lite mer.
Tack till finaste Mia som var både växtrådgivare, personal shopper och trädgårdsmästare under 4 intensiva dagar!

Barnmorskebesök v37

Igår var vi hos barnmorskan och graviditeten sammanfattades, inte så mycket att säga om den förutom om alla sammandragningarna som startade v32 pga urinvägsinfektionen.
SF-mått: 31cm
Blodtryck: 120/65
Järnvärde och HB mycket bra.
Mini ligger med huvudet neråt som hon ska men är fortfarande fullt rörlig.
Vikt: +9 kg (alltså gått ner lite igen suck)

För övrigt är BB-väskan packad med allt som går att packa i förväg. Vi har fortfarande inte kunnat bestämma oss för vilken förlossningsavdelning vi kommer att åka till, det blir väl typ lottdragning här hemma när vattnet går ;-) Vi väljer mellan Ystad och Lund, bor ju precis mitt emellan och nu är ju allt så bra och normalt att vi får åka var vi vill.

söndag 15 april 2012

Magen 36 veckor

Idag är magen i vecka 36 + 1.
Vikt: +10 kg

I tisdags var vi iväg på ett extra ultraljud eftersom Mini var så liten på det förra. På detta ultraljudet var hon "bara" -13% och uppskattad vikt 2329 gram. Hon ligger nu med huvudet ner i bäckenet, fortfarande är hon rörlig och med gott om fostervatten så hon kan hinna vända sig flera gånger om.
För 10 dagar sedan var jag hos barnmorskan och då var SF-måttet 30cm. Alla mina värden var bra vilket är skönt. På onsdag är det nytt barnmorskebesök och då ska hela graviditeten sammanfattas i journalen. Från och med nu kommer vi att gå varannan vecka, det känns verkligen att det börjar dra ihop sig.
Det börjar bli otroligt tråkigt att vara så begränsad så just nu önskar jag att hon kommer ut. Det är svårt att sova, jobbigt att röra sig, svårt att äta, tandköttet blöder så fort tandborsten nuddar det, hon når att sparka på helt nya saker som gör ont. Mest synd är det om hundarna som har en invalid matte och en stressad husse, och de förstår ju inte varför.

måndag 2 april 2012

Eira 4 år idag!

Underbaraste gladaste finaste Eira blev 4 år idag! Hurra hurra hurra!
Eira 2011 med sina valpar.
Vann snabbt en plats i allas hjärtan med sin fantastiska personlighet.
Liten skrutta 9 veckor gammal.

Eira 5 veckor gammal.
Otroligt att en hund kan komma att betyda så mycket för en. Hon är alltid lika glad och positiv till det allra allra mesta. Grattis på födelsedagen mattes lilla prinsessa!