måndag 20 februari 2012

hundbusar!

Iskra älskar att leka med sin gammelfaster Runa! (och ni förstår varför Eira tar i lite när hon fostrar sin dotter, någon måste ju sätta henne på plats liksom).

Eira tar hand om både fostrande (läs utskällningarna) och lekande och det ingår mycket ljud när man gör sånt...

Mycket bus blir det när de två fröknarna randig är på humör!

Vinthundar i allmänhet och whippets i synnerhet är väldigt självmotionerande. Man behöver ingen mekanisk hare det räcker med en 9 månaders valp...

lördag 18 februari 2012

Födelsedagsfest och långväga besök

Förra lördagen firade jag min födelsedag och då passade Alexandra, Richard och Gabriel på att komma ner till Skåne för första gången.
Fyra generationer:
Gammelmormor Berit, mormor Monica, Gabriel och mamma Alexandra.
en annan vinkel
Mormor och mamma beundrar den lille :)

Sen hann jag och Gabriel också mysa lite. Han somnade på min mage och låg där och blev sparkad på hur mysigt som helst! Men nu har han blivit stora killen! Dubbelt så stor som sist vi sågs hela 5 kg väger han nu!

28 veckor eller T minus 12 veckor

Idag 28 veckor "bara" 12 kvar och nu har bebisen stora chanser att klara sig utan men, om den skulle bestämma sig för att komma ut men jag tycker inte den behöver tävla med Gabriel utan lugnt kan stanna kvar på insidan till slutet av april åtminstone!
Vikt + 5kg
Nu går jag in i 7:e månaden och sista trimestern det är inte helt utan bävan. Nu märker jag mer och mer av hur magen är i vägen och att jag blir trött av att göra saker som jag normalt sett inte funderar på. Skulle tex dra ut en mjölksten ur en spene på en ko häromdagen och kon var ett under av tålamod men en dubbelvikt Annelie kan inte andas överhuvudtaget så det kändes som att operera under vatten, jag fick hela tiden "gå upp" efter luft. Men till slut så fick jag ut den och kunde återgå till upprättstående läge och andas normalt igen.
Slås varje gång jag ser mig själv i profil i spegeln att vem sjutton är det där???? Jisses vad förändrad kroppen är!
Har börjat få ont i höger del av höft/bäcken/ben om jag varit mycket aktiv under en dag antar att det är litet tecken på foglossning. Nu känns det väldigt skönt att graviditetspenningen gick igenom så snart kan jag ta det lugnare!
2/3 blir det glukosbelastningstest det ser jag inte alls fram emot!
21/2 börjar föräldragruppen det ska bli väldigt spännande!

Runa vill vara med på kortet...
Mini är fortfarande en sällsynt livlig krabat och nu kan man se på utsidan bara genom att titta hur hela magen går i vågor och rör sig. Jag har också känt hickningar för första gången senaste veckan det känns jättekonstigt. Tack och lov vänder sig Mini inte lika ofta nu, men leker gärna med urinblåsan istället...
Fler som vill vara med och fotas - linslusarna!