måndag 30 januari 2012

Kort magrapport

FK har beviljat graviditetspenning! Otroligt skönt att slippa gå och vara försiktig på jobbet hela dagarna sista dagen i fält blir den 9 mars :) Fast jag kommer att sakna det!

I torsdags då jag var i vecka 24+6 var vi hos barnmorskan igen. Magen mättes för första gången och SF- måttet var 23cm. Det ska vara veckan man är gravid +/- 2cm så det var helt normalt. Hjärtslagen på Mini låg runt 130, Mini gillade inte att lyssna på sina egna hjärtslag så Mini vände sig 3 ggr i rask följd och sparkade på apparaten... ingen egen vilja här inte...

I onsdags var första gången Mini kom på att man kan ju trycka allt man kan på urinblåsan så blir mamma jättekissnödig, inte så kul när man satt i bilen och inte hade så bra alternativ till att gå på toa.

Hittade en jättefin vagga på blocket som vi köpt, köpt en resesäng (som kusin Gabriel kan låna vid sina besök redan nu) och fått massor med jättefina kläder stl 52-62 av Mathias bror och svägerska samt lite andra saker som ett babygym, liggdelen till vagnen och babysitter. Det börjar kännas läskigt verkligt nu när sakerna samlas på hög! Men listan på saker som ska införskaffas är fortfarande lång.

Jag är ganska täppt i andningsvägarna vilket bara är att vänja sig vid det lär vara så fram till förlossningen, det gör också att jag nyser väldigt lätt. Tack och lov har jag inte fått näsblod ännu vilket man tydligen lätt får. I helgen hade jag ytterliggare några kraftiga sammandragningar annars känner jag sällan av eventuella sådana.

Just nu brottas vi med olika lösningar till stora bilen för att få in alla samtidigt inklusive barnvagn men jag hoppas att vi har hittat en kompromiss som ska fungera.

söndag 22 januari 2012

Promenad i skogen och sandtaget

Stötte på flocken med dovhjortar på väg in i skogen.

Hanarna är vackra med sina skovelhorn.
Saga tösen!

Saga tycker inte om att gå i blötsnö och lyckades övertyga husse om hur synd det var om henne...
Mor och dotter har otroligt roligt ihop och stor glädje av varandra i spring, bus och lek.
Alla fyra tjejerna på samma bild.
Om vi säger så här, Iskra förtjänar det!


Knas-Runa det finns ingen som hon!
Muskelpaketet!

Runa i snö

Fotograferade en del bilder på Runa i snön idag och lekte lite med dem i photoshop. Hon är ett intressant objekt att leka med i snöbilder eftersom hon är så vit själv. Se själva:
lördag 21 januari 2012

Magen 24 veckor

Idag är jag precis 24 veckor bara 16 kvar...
Bebisar utför i genomsnitt 200 rörelser om dagen i vecka 20 och 375 rörelser per dag i vecka 32. Jag kan ju meddela att den här bebisen är extremt aktiv och gör många kullerbyttor i veckan och det är inte precis behagligt. Enligt böcker så ska den sova rätt mycket jo tjena... Mellan kl 17-01 är den oftast igång mer eller mindre nonstop och sen kör den ett varv på morgonen och ett på dagen också. Undrar hur det kommer att bli framöver om rörelsemängden ska fördubblas fram till v32???
Än så länge känner jag mig inte särskilt hindrad av magen mer än att det är minst en meter extra ner till golvet och att när jag går i uppförsbackar känner jag mig som en flåsande snigel. Nu har jag ju cirka 6 liter blod att pumpa runt på istället för de vanliga 4,5...

En bild framifrån inte så smickrande men men.

Illamåendet har tack och lov upphört mer eller mindre så länge jag inte äter för mycket eller kryddstarkt eller luktstarkt eller dricker juice på fastande mage osv. Däremot har jag fått sura uppstötningar som kan framkalla momentant illamående och detta har jag även kräkts av. På inrådan av barnmorskan har tabletter inhandlats mot detta.
I vecka 23 fick jag känningar av urinvägsinfektion men lyckades häva det med rikligt drickande, tranbärssaft och många toabesök. Lämnade urinprov för säkerhetsskull som inte visade något.

Att sova börjar bli bökigt, att ligga platt på rygg ger andningssvårigheter, om jag sover på "fel" sida mot vad bebisen tycker så blir jag tydligt påmind om detta och jag vaknar minst en gång varannan timme av att jag inte kan byta ställning i sömnen längre. Men det är på ett sätt bra eftersom jag tyvärr inte känner att jag är kissnödig när jag sover så jag får gå upp en gång på natten efter klockan istället.

På torsdag är det dags för ett besök hos barnmorskan igen, det ska bli kul att få höra hjärtslagen igen och så ska magen mätas för första gången! Jag ska även boka tid för rutinultraljud 2 (TUL, tillväxt ultraljud) som ska göras i mars någon gång.

Jag har även skickat in en ansökan om graviditetspenning nu har de haft ansökan i snart en månad ska bli spännande att se när jag får svar.

Vikt: +3,4 kg

(Som ni säkert förstått så skriver jag så detaljerat för min egen skull, kul att ha en dagbok sedan.)

Whippetträff i Käglinge 15 januari

Jag och de tre småtjejerna åkte på whippetträffen i Käglinge utanför Malmö förra söndagen. Underbart väder och trevligt folk!
Lille J-son åker väska på magen och de andra busar!


En springfilm, man blir alldeles varm i hjärtat av deras glädje att springa. Och Runa förnekar sig ju inte i vanlig ordning...

fredag 13 januari 2012

Filmer på knasiga hundar :)


Leka med laserpekare :) Runa kom ju rätt snabbt på vem som styrde pricken och kom och duttade på handen sen sprang inte hon efter pricken mer.muspekare är också jätteroliga!

onsdag 11 januari 2012

London 5 januari

Torsdagen den 5 januari åkte jag med Jeanette och hennes döttrar Isabelle och Madeleine till London över dagen för att shoppa. Vilket äventyr!
Jag sov den ovetandes sömn hela vägen till London och vaknade när vi cirklade över Londonområdet för att invänta vår tur att landa. Piloten provade att landa men fick avbryta 50 m över marken för att det var sådant oväder på flygplatsen att han inte kunde genomföra en säker landning (regnskurar och vindbyar) så vi fick snällt åka upp igen till väntområdet och cirkla runt runt runt. "Vi har bränsle för en timmes flygning så har inte ovädret dragit över om 30 min så får vi landa på en annan flygplats." Typiskt min tur att landa på fel flygplatser... Men efter 20 minuter så hade ovädret dragit vidare och vi kunde landa. Vad jag hade missat var att stackars Jeanette som satt 2 rader längre fram blivit rejält flygsjuk av allt skumpande :( Så hon mådde ganska dåligt resten av dagen vilket var oerhört trist för hennes skull. Vi andra tre roade oss hur som helst med att göra av med massor med pengar.
Från flygplatsen tog vi "light train" till köpcentret Westfield Stratford City som är ett gigantiskt köpcentrum med 5 våningar och 70 olika matställen. Helt nybyggt precis utanför OS-området.
Här står tjejerna och väntar på tåget. Den oerhört hjälpsamme perrongvärden kontrollerade att vi visste var vi skulle och hade klurat ut hur man köpte biljetter. Dialekten fick mig hela tiden att le och tänka på Bridget Jones Dagbok :)
Framme på köpcentrat, så fräscht och så otroligt många affärer!
Affär med vinthundslogga, den hann vi inte med men loggan skulle fotas...
Efter 8 timmars shopping var det dags att korsa London för att åka hem med SAS från Heathrow (vi åkte dit med Brittish Airways).
Nu blev det tunnelbana och tydligen var det pendlartid för vagnarna var proppfulla och nu menar jag proppfulla! Precis som tågen från Köpenhamn-Malmö på värsta tiderna.
Äntligen hemma 24:20 på natten i Jeanettes hem kunde Jeanette äntligen gå och vila sin upprörda kropp och vi andra tre packade upp våra fynd och förevigade dem. Snälla Mathias var där och mötte mig så att jag slapp köra hem. Vi hade ju gått upp 04:45...

Tusen tack till er alla tre för en oförglömlig dag! Det var otroligt roligt och hade aldrig varit så kul utan er!