lördag 31 december 2011

Nyårskrönika 2011

Jag brukar ju alltid avsluta varje år med en krönika över året som gått. I år tar det emot lite för en stor del av det som hände 2011 vill jag mest glömma trots allt kul som faktiskt hänt. Så en snabb sammanfattning av det jobbiga och sen lämnar vi det i 2011 och minns det roliga, fina och underbara från 2011.
Min älskade morfar gick mycket hastigt bort i mars, mycket saknad!
I början av året blev jag gravid men fick missfall i april en otroligt jobbig tid och hormonell berg och dalbana. Stress och annat ledde sen till att jag större delen av sommaren led av ett jobbigt ryggskott.

Så över till de roliga minnena av 2011:
Bueno och Eira parades i februari i Åbo, Finland.
Eira blev dräktig och mådde bra hela dräktigheten precis lika pigg och glad som vanligt.
Den 29 april kom hennes valpar till världen 2 pojkar och 2 flickor. De absolut finaste i hela världen såklart!
En liten dam stal vårt hjärta och stannade hos oss - Iskra. Systern Islög flyttade till uppfödar-Marie i Karlstad och pojkarna flyttade till toppenhem hos Ebba o Mattias i Göteborg samt Solweig i Skövde.
I slutet av maj flyttade vi så äntligen in i vårt drömhus som vi under hela hösten 2010 och vintern och våren 2011 byggt på. Otroligt många ställde upp och hjälpte oss att flytta (förutom alla de som hjälpt oss med bygget). Jag blir tårögd bara jag tänker på det vilka fantastiska vänner och familjer vi har!!!

På Larödsutställningen i september fick jag träffa pojkarna igen Vilkas (Isidor) och Messi (Iskall). Ett mycket kärt återseende. De är så underbara!
Under sommaren och hösten 2011 färdigställdes det mesta av huset bla fasad, garage och uteplats. Kvar att göra 2012 är staketet, stenläggning på öster och norrsidan samt lite el.
Vi bjöd in till inflyttningsfest den 8 oktober när vi kände att det mesta var i ordning och passade då på att överraska med att gifta oss! Vi hade en fantastisk kväll med alla vänner och familj, precis som vi önskade oss. Vi visade också ett bildspel på hela husbyggarprocessen cirka 150 bilder...
I november blev jag således kidnappad och bjuden på en fantastiskt rolig fruhippa, så roligt, vilka kompisar man har!
Den 6 december bestämde sig min systerson Gabriel sig för att det var dags att komma ut i vida världen 5½ vecka för tidigt. Han tog både sin mamma, pappa och övriga släkt på sängen. Som tur är gick allt bra trots lite komplikationer.
Hans kusin som fortfarande ligger i min mage är planerad att födas den 12 maj och ska helst stanna därinne i alla fall till april!

Hela hösten har jag varit gravid med alla krämpor det innebär som trötthet, illamående och växtvärk. För att bekämpa oron över ytterliggare missfall har vi varit på en del extra undersökningar men allt ser så långt bra ut och i skrivande stund har jag gått in i vecka 22 - helt overkligt att mindre än halva tiden är kvar! Bebisen är tämligen aktiv och gör sig påmind varje lugn stund :)

Nu blickar vi mot ett 2012 som vi hoppas innehåller lika många glädjeämnen som 2011 men färre sorger! Vi är tacksamma att alla hundarna är med oss och utan större krämpor, Saga 14 år, Runa 8 år, Eira 3½ år och Iskra 8 månader. Nästa år när vi inte bygger hoppas vi på att trots en liten kunna delta i något LC-prov, lite träningar och åka på någon utställning så att vi får träffa alla härliga hundvänner! En annan förhoppning är att syster med familj flyttar söderut så att vi och kusinerna kan ha mycket glädje av varandra.

Gott slut, Gott nytt år och en riktigt god fortsättning på er resa genom livet!

Gott nytt år!

Nyårspromenad

Vi körde en bit från byn och gick promenad med hundarna i det fina vädret. njut av dagens fina väder och bus!
Kamouflerade!
Iskra och Eira har fått syn på något spännande.
Man ser hur brant det är!
Mor och dotter!
En viss liten likhet finns även om alla barnen också är lika sin far.


Galning!

Jordvärme :)

En ballonghund och två springglada whippets!
Tjoho vi tävlar i vem som kan hoppa längst.
De två valparna i huset 8 år resp månader gamla.

måndag 26 december 2011

Göteborgsutflykt!

Huvudmålet var att hälsa på Alexandra, Richard och lille Gabriel som blir tre veckor imorgon. Gabriel hade ju väldigt bråttom ut eftersom han inte var beräknad förrän den 12/1 men allt har gått bra hittills.
En stolt moster med en liiiiiten Gabriel.
Han var otroligt snäll och var inte ledsen en sekund under vårt besök och satt snällt hos både mig och farmor utan problem.

När vi ändå var i Göteborg passade vi på att besöka Vilkas (Isidor) det var jätteroligt att få se honom igen!
Iskra tuggar på brorsan.
Isidor, Iskra och Eira. Tyvärr skuggade Mathias keps blixten så det är konstigt ljus på bilden.

Eira kontrollerade om Vilkas var torr bakom öronen ännu och det var han inte... Han hyste stor respekt för sin mor och lät henne grundligt undersöka sig.

söndag 25 december 2011

Julafton


Julafton firade vi i Rögla.
Mycket mat!
Sen spelade vi bondespelet, pappa vann han skrapade ihop över 4 miljoner.

Hundarna fick sina julklappar och julfriden infann sig:God Jul!!!

Magen 20v

På Julafton var jag 20v + 0 dgr dvs precis halvvägs i graviditeten.
Framifrån syns inte mycket.
Men visst nu finns det en rejäl mage!
vikt: +0,7kg

Bebisen rör sig ganska mycket varje dag ett säkert kort är att åka bil då sätter den fart :)
Illamåendet finns kvar men är hanterbart. Några rejäla sammandragningar har jag fått känna på dock bara några i veckan så det är ju helt normalt. Tydligen har man sammandragningar från v 7 men man känner dem inte förrän livmodern blivit ganska stor.

I måndags var vi på kontroll hos barnmorskan och mitt blodtryck var ok (125/75 brukar ha 60-70 i undertryck) och bebisens hjärtslag var 134/min. Jag har bra järnförråd och har fått svar på min blodgruppering. Så hittills ser allt toppen ut.

Julspring

Innan det var dags att åka till Rögla och fira jul så fick hundarna springa av sig i leran i sandtaget. Skojigt tyckte de!

Saga höll sig på sin kant och överlät springandet till "ungdomarna".En otroligt typisk bild på Runa... inte så bra kvalite dock.


tisdag 20 december 2011

Alla hjälper till, inget blir gjort :)

Eira brukshushunden :)


Här försöker Eira fuska genom att hämta ett badlakan istället, men till slut hämtar hon iaf det hon skall!

Eira hämtar tvätt!

God Jul!