fredag 29 juli 2011

Iskra 3 månader

Idag fyllde Iskra 3 månader och blev dagen till ära även 13 veckor! Lill kom hit och hjälpte mig att fotogafera damen dagen till ära och hon fick till helt fantastiska bilder på den lilla damen!


Eira och Iskra som blir mer och mer lika dag för dag.


Trav utan koppel, mattes rygg klarade inte att gå fort och hålla styr på koppel och valp samtidigt... Men det gick ju bra så här med.


Lilla älsklingstrollet.


Ge mig!!!


Iskra 3 månader!


Eira 3 månader.

Is-valparna 3 månader idag!

Grattis på 3 månadersdagen, Islög, Iskra, Isse och Vilkas - hurra hurra hurra!

Ur arkivet: valparna 2 veckor.

söndag 24 juli 2011

Ryggont

Jag har haft ont i ryggen en längre tid, igår stod jag inte ut längre så vi tillbringade hela förmiddagen kl 7-12 på akuten i Lund. Diagnos ryggskott dvs ja du har ont men vi vet inte varför. Fick smärtstillande bla morfin men inte hjälpte det blev bara illamående. Det värsta är att jag inte klarar att sitta mer än kanske 10 minuter åt gången så att åka bil är en plåga. Hoppas att det snart blir bättre. Detta har gjort att jag inte orkar blogga, fota eller engagera mig i allt det jag vill, livet är inte roligt helt enkelt.

Sagoruna whipporna!Saga, Runa, Iskra och Eira.

Iskra och Eira
Kom igen mamma...


...förgrömmade unge ligg still!


Give me high five!


Ska jag berätta en hemlighet?


Jag har större mun än dig!


Mor och dotter!


Galenpannan.


Matte sluta blixtra mig i ögonen.


Finaste underbaraste sötaste bästaste raringarna!

Det är tur hon är söt när hon sover ;-)


Iskra tyckte att Husses nyinköpta internetkabel var lite lång så hjälpsam som hon är hjälpte hon till att korta av den...

Jag lovar vi städar ibland men de hjälpsamma småflickorna (Iskra och Eira) återställer sanbbt ordningen igen:
fredag 22 juli 2011

Iskra 12 veckor

Jag är sjukt stolt över Iskra och hennes syskon! Förhoppningsvis kommer det bilder på syskonen Isidor och Islög på Källornas valpblogg.
Det kom en terrier gåendes.


Mitt finaste lakritstroll!

söndag 17 juli 2011

Simontorp

Vi bor ju alldeles intill ett av Europas största jakthägn med hjort. Ni ska få följa med på en promenad i bilderna nedan. Njut jag tänker inte kommentera utan säger bara att vi är extremt lyckligt lottade som kan uppleva den här sortens skönhet varje dag!

Uppdatering Saga


Så här fin var Sagas tass redan 5 dagar efter operationen. Nu är stygnen tagna och hon går riktigt bra på tassen.
PAD (patolog-anatomisk-diagnos) = histiocytom
Histiocytom är en tumör som vanligen drabbar valpar eller unga hundar... Förhoppningsvis kommer den inte tillbaka men gör den det kan man prova att behandla bort den med kortison.

Kastration av tjurkalv

Klicka alltså inte på bilderna om du är känslig!
Dagens äckelinlägg handlar om kastration av tjurkalv. Tjurarna kastreras för att de ska bli mer lätthanterliga och kunna släppas ut på bete som vuxna. Man släpper inte ut vuxna tjurar på bete det är för farligt (såvida de inte går med en flock kor som ska betäckas då är de sysselsatta ändå). Stutar växer dessutom lite annorlunda och får ett mörare kött.

Först tvättar och desinfecterar jag pungen med jodlösning. Därefter lägger jag lokalbedövning runt funikeln (blodkärl, ligament, sädesledare som går ner i pungen från buken).

Jag klipper därefter av yttersta delen av pungen cirka 2 cm så att testiklarna går att få fram.

Testiklarna dras ut och lossas från sina hinnor och sedan klämmer jag på en machtång runt funikeln, detta för att krossa alla blodkärl så att det inte börjar blöda när jag klipper av testiklarna. Jag tittar noggrannt så att hela bitestikeln också är med på rätt sida om machtången.

Snipp snapp, så klipper jag bort testiklarna på denna sidan om machtången. Därefter sätter jag en peang i båda funikelstumparna innan jag lossar på machtången.

Peangen sitter nu i funikelstumpen så att om krossningen misslyckats och det börjar blöda så kan jag fiska fram dem och krossa om dem.

Två ensamma testiklar söker nytt hem ;-)

Det finns andra metoder att kastrera på men jag gillar den här metoden för den fungerar på alla storlekar av tjurar och man ser vad man gör så att allt blir rätt.

lördag 16 juli 2011

Iskra 11 veckor

Iskra har nu hunnit bli 11 veckor, snart stora damen! Hon är otroligt snäll och hittar sällan på så mycket bus. Igår ramlade hon dock i mamma och pappas damm två gånger, först av misstag och andra gången när hon var tvungen att kolla närmre på det där våta som nästan dränkte henne...

lillhjärtat

Mor och dotter.


Elva veckors charmtrollet!

Iskall-rapport

Har fått rapport från Iskalls (Isses) familj att allt går bra i Lomma. De börjar bo ihop sig nu och allt fungerar så bra.

Isse med lillmatte.

Isse med minimatte och minihusse.


Tittut, soffleken är alltid en favorit :)


Eee den hoppade in i munnen jag loooovar!


Jag och Isse strax innan han åkte till sitt nya hem. Min fina underbara lille påg.


Alla bilder tagna av familjen Roos - tusen tack!