torsdag 31 mars 2011

Eiras mått 5 veckor

Idag väger Eira 13,0 kg (jag börjar misstänka att det är fel på vågen, från i tisdags till idag har jag tydligen gått upp 2 kg men Eira går ner hela 0,1 kg märkligt och i tisdags hade jag gått ner 1,5 kg från senaste Eira vägningen). Hur som helst så börjar hon få antydan till mage och midjemåttet är nu 42 cm. Hon äter fortfarande ganska dåligt ibland får hon ryck och är jättehungrig. Hon har också haft sparsamma kletiga "äggviteflytningar" så pälsen i baken ser ut som om hon suttit i klister. För övrigt har det varit en tuff vecka för oss tvåbenta, begravning och en moster som ligger inlagd på sjukhuset. Vi försöker hålla igång med målning, slipning och spackling i huset också även om lusten inte alls finns där just nu.

söndag 27 mars 2011

Målning pågår!

Nu har vi äntligen börjat måla i huset! Vi började med tvättstuga, klädkammare, lilla toan, stora toan o sovrummet. Betongbunker känslan avtog fort trotts endast första lagret med vit färg. Här är lite bilder först före och efter på klädkammaren sen en bild på sovrumsväggen:

torsdag 24 mars 2011

Eiras mått vecka 4

Detta är en sjukt ovetenskaplig metod, måttband och vanlig våg =) framförallt eftersom resultaten visar på att jag gått upp och Eira ner i vikt =)

Midjemått: 39,5 cm
Vikt: 13,1 kg
Aptit: hyfsat dålig hon äter ungefär ½ av vad hon brukar, hon är också mycket lugnare på promenad, Saga springer nästan mer än vad hon gör.

Matte är snart i upplösningstillstånd och misstänker att hon samt 3 kollegor sett fel på ultraljudet ;-)

Runarapport: mindre ont idag, kan sova i nästan alla ställningar, stöttar väldigt försiktigt på tassen.

onsdag 23 mars 2011

Runas tå

I oktober skadade sig Runa när hon sprang och lekte med Eira och Alexandras greyhounds. Tån stukades och sedan har vi kämpat med vila, bandage och mediciner för att få det att läka men det blev bara värre och värre.

Höger framtass att jämföra med.

Tån svullnade och stelnade nedåt vilket innebär att Runa har ändrat sin gångstil för att avlasta tån och ändå är det nästan alltid den som går i marken först.

Detta blev till slut ohållbart eftersom hon aldrig kunde springa utan att bli halt.

Så snart Alexandra blev färdig veterinär bokade jag in en tåamputation hos henne. Trots att hon är ny har hon erfarnhet och en stor fallenhet för kirurgi och jag litar på henne vilket jag inte kan säga om alla =)

Precis nyamputerad. Så liten hennes tass blev när den stora groteska tån försvann. Tåns ledkapsel var kraftigt förtjockad cirka 5mm mot normala kanske 1 mm.
Hemkommen fungerar det hyfsat bra trots att det gör ont tack vare att hon fick morfinplåster. Nu håller vi alla tummar och tår för ett snabbt läkande så min fina Runa snart kan springa igen utan att få ont.

måndag 21 mars 2011

Finns det liv på Mars?

Nä troligtvis inte, men någonstans i rymden finns det liv tror jag och just nu finns det liv även i Eiras mage!!!

Här syns den som blev tydligast och trots det tidiga ultraljudet (och ett sämre ultraljud för ändamålet) så kunde vi även se ett litet hjärta slå! =) Jag såg mellan 2 och 10 små blåsor vill ju inte förstöra nöjet för er som ska gissa antal =))) Eftersom det är så tidigt ännu kan fosterna ännu resorberas så håll tummarna för att jag har en tjockis om 10 dagar lite drygt. Just nu äter hon väldigt dåligt för att vara Eira så magmåttet har gått ner litegrann igen. That's life.
Om allt går vägen anländer småttingarna runt den 28 april.

lördag 19 mars 2011

Tak o städning!

Annelies pappa har börjat sätta upp den vitvaxade panelen i vardagsrummet, den skall även upp i vårt sovrum så småningom. Den monteras upp med clips för en helt dold infästning. Jag får ta o leta upp rätt nyans på vit vax till limträbalken i taket med.


Annelie har passat på att städa ur huset nu när vi snart är färdigslipade. Det börjar närma sig målningsdags för tak och väggar. Målningen inleds nästa helg som det är tänkt.


Jag bifogar även en bild på teglet vi valt till fasaden:

onsdag 16 mars 2011

Ofattbart

I måndags rycktes min Morfar hastigt ifrån oss. Han och min mormor är/var en otroligt stor och betydelsefull del av mitt liv och min uppväxt. Jag är fortfarande i chock och varken vill eller riktigt kan förstå. Kanske kommer jag att skriva mer om detta i sinom tid, men till dess.

Ta hand om er, njut av varje sekund av era liv.

Vila i frid älskade "Måffår"!

Vecka 3's vikt och mått.

Idag väger Eira fortfarande 13,7 kg men midjemåttet har ökat litegrann til 40,5 cm.
Den 13-14 mars hoppade hon 4 av 6 mål mat vilket är MYCKET olikt damen. Hon ser också väldigt annorlunda ut uppifrån vid sista revbenen redan vilket jag tror beror på att hon har en smal bröstkorg även om den är djup så förändringar syns tydligt.

Så vi är hoppfulla och snart är det dags förhoppningsvis att få svar svart på vitt =)

(Mamma Gunlög hade på samma dag inte ökat i vikt men 1 cm i midjan från grundmåtten. (Jag tror Eiras grundmått är mest överensstämmande med mått från omg 2, då resorna var rätt långa och gjorde att mat och rastningar blev si så där under parningsresan))

lördag 5 mars 2011

Veckans mått o vikt

Eiras midjemått: 39,5 (åt 1,5 timmar innan)
Vikt: 13,7 kg (lite svårt att se vågen och balansera hunden samtidigt =)
Mental status: undrande på sin knasiga matte

Mattes mentala status: trött
Husses mentala status: trött