fredag 29 oktober 2010

Tomten får tak även i vinkeln samt uppmurade "spetsar".

Veckan har ägnats åt att mura upp "spetsarna" i vinkeln samt få färdigt taket även ut i vinkeln.
Nu kan man se hur mycket fönster det blir ut mot trädgården i vinkeln, fönsterpartier på 6(2x3) meter totalt.
Vädrets makter har inte direkt varit med oss, men till slut höll regnet upp så vi kunde färdigställa taket. Vi har även börjat måla takfotsbrädor med mera. Takrännor och plåt i regndalarna kommer monteras å de snaraste. Jag hittade ett fiffigt "filter" som löv annat skrövs från träden fastnar i. Denna varianten behöver man inte ens rensa själv utan skrövset far ut i sidan. Allt som sköter sig själv är i min bok något som är intressant kring huset. Jag tror att det kallas "renstratt" inget direkt säljande namn om ni frågar mig :)

fredag 22 oktober 2010

Tomten får tak.

Så var det dags för råsponten att hitta upp på taket. 4500 meter för och vara mer exakt, nu visar det sig dock att det inte riktigt räcker, så vi får hämta några hundra meter till i veckan som kommer.
Vi har iaf arbetat hela veckan med detta och vi har hunnit med allt utom vinkeln.
Vi har även fått på takpappen efter hand för att skydda råsponten från regn, så nu är det tätt uppåt på hela huskroppen utom vinkeln då. Så nu är det snart fritt fram för tomtar på loftet :)
Jag har skjutit över 8 000 spik med spikpistolerna och hela min kropp tackar mig för beslutet att inte slå i dessa för hand...
Här kommer lite bilder på det hela:

lördag 16 oktober 2010

Tomten får innerväggar.

Nu hamnar detta inlägget lite fel i tiden då detta var before tokstollarna, men hur som haver.
I väntan på takstolarna så fick vi för oss att börja på innerväggarna, detta bestod i en snabbkurs hur man murar innerväggar av Annelies Pappa och vips så var jag igång.
Här är Annelies arbetsrum i garaget under uppbyggnad:
Här är väggen mellan kök/hall samt klädkammare/sovrum
Fasaden på huset har även kvastats med puts, det är något jag inte bemästrar alls faktiskt. Man kastar på puts i springorna med hög träffsäkerhet och kvastar sen med vatten, det låter inte så svårt, men jag lovar er, det är det. Vi skall tegla utanpå detta, så det är inte direkt noga med att putsen är 100% jämn.

Herman

Den här helgen passar vi Herman, "salukivalp nr 3" . Herman är snart 4 månader gammal och lika stor som Runa. Han tycker såklart det är helhäftigt att umgås med mina tjejer som är lika stora som han själv även fast de tar sitt uppfostringsansvar på fullt allvar.

Saga, Runa, Herman och Eira på promenad. Att gå promenad var jättespännande så mycket roligt att titta på.

I fårhagen släppte jag alla fyra och de fick roa sig. Eira och Runa turades om att rasta honom.

I filmen kan man se hur en liten salukivalp bäst rastas. När en tröttnade på att vara hare tog nästa vid, det blev säkert minst 40 varv =)

En stolt Herman vid tant Sagas sida!

Liten kille blev väldigt trött av sitt äventyr ute i stora vida världen! Och då var det skönt att vräka sig i soffan.

fredag 15 oktober 2010

Tomten får "Tokstollar" :)

Så var det äntligen dags för att få takstolarna på plats. Det infann sig en kranbil okristligt tidigt på tomten med alla våra takstolar och limträbalkar. Jag försökte dokumentera hur mörkt det var, här är resultatet:

Det flöt på bra och ca 3 timmar senare kunde kranbilen lämna tomten så vi kunde börja spika alla "små" takstolar som går ut mot gavlarna. Så väldigt små är dom inte och det krävdes 2 man och mycket slit för att få dom på plats. Men visst, kontra dom andra takstolarna som är 10,20 meter långa så är de iaf mindre.Här är den gogiligantiska limträbalken som skiljer av mellan vardagsrum och kök, jag har nog aldrig sett en så tjock limträbalk i ett hus någonsin. I en gymnastiksal möjligen... Vikt, 4-500 kg.

Och ovanpå den nästa limträbalk som hamnar i taket på vinkeln där vi skall ha ryggåstak:

Och slutligen några bilder på det "färdiga" taket, iaf så långt :) Det i mitten är en landgång om någon undrar, blir annars jobbigt att pulsa fram i 50 cm tjock lösull :)


måndag 11 oktober 2010

Kajsa


Världens underbaraste Kajsa har nu hämtats av sin nya ägarinna! Stort lycka till med denna fantastiska rara hund!

torsdag 7 oktober 2010

Sloughitik 4 år söker hem


Kajsa 4 år söker hem. Social go sloughi tjej som gärna vill stanna i Sverige, hon fungerar väl med andra hundar. Om ingen känner sig mogen att öppna sitt hem för henne åker hon till Tyskland på lördag förmiddag till ett rescue center. Så finns det någon som är sugen på denna tjej hör av er omgående till Tomas, se telefonnumer i inlägg längre ner.
Kajsa blir kvar i ett fosterhem i skåne tills vidare, så nu har vi fler timmar på oss att hitta ett hem till henne! Är du sugen hör av dig snarast till Tomas.

onsdag 6 oktober 2010

Alla valparna är nu sålda!

Tack tack alla som hört av sig! Jag hoppas på att kunna återkomma med bilder på alla valparna från deras nya hem. =)

tisdag 5 oktober 2010

Liten pojke söker hem!

Lille "Åttan" söker eget boende omgående!
Hanvalp född 2010-06-24, saluki (en av de omhändertagna valparna, se inlägg längre ner).
Har du/ni hört av er tidigare om valp men inte fått svar hör av er igen då det kan ha kommit bort i mail-villervallan. Maila eller ring till :
saluki(at)yashars.se Tomas: 076-1098590
I mail vill vi ha ett telefonnummer till er och till 2 referenser.
Pris 2500:- (polisens pris)
Han har en fantastisk utstrålning och är en go och glad framåt valp. Fungerar bra med barn och andra hundar vuxna som valpar. Har påbörjat koppelträning. Ser lovande ut!

Hjälp oss att avsluta detta äventyr med ett riktigt gott hem till denne lille killen!
söndag 3 oktober 2010

Mentaltest Nyköping

Nu har äntligen livet börjat återgå till det mer normala här hemma efter nästan 2 veckors intensivt räddningsarbete. Så nu tänkte jag blogga om något helt annat!

Eira kom med på SKK's utprovning av den nya mentaltesten. Så i söndags var vi där. Desirée följde med och fotade.

Först testades hundens tillgänglighet för andra människor. Testledaren gick runto ch klappade händerna, stod bredvid mig tyst och sedan pratade hon med mig. Hon tog Eira och gick iväg, klämde på henne och sedan skulle vi leka först med egenleksak och sedan med deras leksak. Eira tyckte såklart allt var toppenkul och gick glatt med testledaren.

När vi lekte med leksaken tog Eira saken i egna händer och fick whippetfnatt =)

Sedan testades det hur matintresserad hunedn var och hur hårt den jobbade för att få godis.

Eira grejade med skålarna galant och när skålen var fastskruvad provade hon 3-4 olika sätt att få upp dem på utan att ge sig under testtidens gång.

Därefter var det dags för skrämselsak 1, en overall som plötsligt far upp framför en när man kommer gående.

Oj, vad var det där?

Jahaaa var det ett tygstycke med målarfärg på?

Jaja där kan ju ni stå och glo så kan jag rulla mig i den här mumsiga igelkottsbajsen så länge!
Eftersom Eira inte går fram och nosar på objektet (är man vinthund så är man) så får hon lägre poäng av något slag men det var uppenbart för alla att hon avregerade direkt =)
Sedan var det skrämselljud, i en plåttumma ligger en kedja och väsnas i 15 sekunder.

Shit vad det låter! Men Eira tyckte inte detta heller var något att bry sig om utan avreagerade i samma sekund som hon insåg att det var plåtlådan som lät.

Därefter var det dags för spöket! En figurant utklädd kommer hotfullt gående mot en och hundens reaktioner studeras.
Vad är det där för konstig typ? Vaff! Vaff!
Ska inte ni vara med och kolla på den här typen?
När spöket stannat och satt sig ner släppte Eira lös och hon for fram mot spöket med viftande svans och kollade snabbt att det var en människa. Sen sprang hon runt runt runt henne =)

Hej hej spöket =)

Undrar om hon godis i fickan? Bäst att kolla läget!

Tjoho vilken rolig människa!!!
Sedan testades reaktionerna på underlag:

Jaha?

Gå på presenning varför då?
Eira fick omdömet lagom på allt och att hon var oerhört trygg! Nästan ingen aggressivitet och en go glad tjej! Precis vad jag vill ha!!!