måndag 26 april 2010

SKK Västerås och syskon/släktträff.

I lördags åkte Mathias, jag och Eira norrut. Vi stannade till i Jönköping på LC provet och hjälpte till några timmar, därefter åkte vi till Annika för att äta en god middag och sova över inför Västerås utställningen.
Tidigt söndagmorgon åkte vi till Västerås, där vi skulle ställa ut en hel del hundar och träffa Eiras syskon! Samt såklart hämta hem vår älskade nyblivna svamp - Runa!
Ernst och pappa Jilbert i ringen, så fina pojkar. Båda blev oplacerade.

Jag ställde ut Ernst, Gunlög och Eira. Eira vann bruksklassen med CK, Gunlög blev oplacerad.
Sen tog vi massor med bilder på syskonen som kom och deras föräldrar och alla släktingar i olika konstellationer:
Källornas Erland -"Egon" 2 år

Egon igen.
De fyra syskon som kom: Ernst, Edda, Eira och Egon (här ser ni det berömda sk köttbullstricket).

Fina syskonen! Ernst, Edda, Eira och Egon!

Flickorna och deras mamma, Gunlög, Edda och Eira.

Gunlög och Edda.

Eira och Egon.

Mamma, pappa, barn. Gunlög, Edda, Eira, Egon, Ernst och Jilbert.

Hela släkten som har Källornas som prefix: Jilbert, Runa, Erland, Ernst, Eira, Edda, Gunlög, Fröja. Runa är halvsyster till Jilbert därmed faster till E-kullen, Fröja är halvsyster till Gunlög och därmed moster till E-kullen. På bilden representeras alla de avelskombinationer Källornas har gjort, den enda som saknas för att alla kullar ska vara representerade är Ärna, som är helsyster till Jilbert men ur en annan kull.

All Källornas hundarna igen, klicka på bilden och se den stor! Alla 8 hundarna har öronen spetsade det ni! På bilden syns också alla glada ägare till hundarna utom Desiree. Från vänster Annika, Maggan, Tobbe, Annelie, Maria och Marie.

Alla bilder blev dock inte bra, vi ville ha en på föräldrarna med sina döttrar, bara 4 hundar och inte en enda gång tittar de på samma håll *suck*.

Eira och pappa Jilbert!
Tack alla som kom, det var otroligt roligt att träffas!!! Hoppas vi ses igen.
Syskonen som inte kunde komma (arkivbilder):

Elda, bor i Danmark och blir klar med sitt pass i mitten på sommaren. På bilden 16 månader.

Edit, bor i Södertälje, på bilden 4½ månad.

måndag 19 april 2010

Runa svensk viltspårchampion!!!!!

Idag tog Runa sin tredje och kvalificerande öppenklassetta i viltspår och kan därmed titulera sig Svensk Viltspårchampion.
Vägen till detta championat har varit ovanligt lång och besvärlig, Runa klarade anlagsklassen 2006 och gjorde flera fina spårningar 2007 vilket resulterade i två ettor och två tvåor i öppenklass. Tyvärr satte sjukdom (livmoderinflammation) stopp för den tredje ettan det året och efter det har inte samarbetet mellan mig och Runa fungerat som det skulle. Därför erbjöd sig snälla Maj-Lis som fört fram Runas mormor och mamma till viltspårchampionat att åta sig Runa. Pga Runas olika skador i framtassarna kom dock detta att dröja fram till nu. Av förklarliga skäl betyder detta oerhört mycket för mig och TACK snälla Maj-Lis för att du tog på dig att föra min finaste Runa i skogen! Runa blev därmed Sagorunas första champion och Källornas kennels första viltspårchampion!
Runa älskar ju att göra två saker - spåra och springa & busa (samt att stjäla stekar från alla som passar henne...).

Maj-Lis


Runa med en klöv.

fredag 16 april 2010

Vårpromenad

Det är fantastiskt vackert vårväder i Skåne just nu. En dag i början på veckan fick kameran följa med på promenaden.

Ett underbart vårtecken:

Eira gillar ju vinter och snö så hon bestämde sig för att försöka jaga våren på flykten ;-)
Så här vackert är det vid Klingavälsån!
Saga min lilla faraohund.
Kul att leta godis i gräset!
Eira hittade en rolig stock att balansera på i flygande fläng, för hon kan ju inte göra något halvhjärtat denna underbara lilla pajas.
Det slutade dock snöpligt med ett oväntat dopp.
Så dumt det kan bli, och allt är mattes fel som odlat såphal mossa på stocken!!!
Efter sitt lilla bad fick fröken ett whippet-fnattt och försökte springa sig torr. Sen froterade matte henne med sin ena tröja, vad gör man inte för sina älsklingar liksom?
Eira är ju famlijens whippetretriever...

Liite otymplig att hantera bara.

Ett mer planerat och frivilligt bad hann hon med också.

söndag 11 april 2010

fotomodellen Runa

Maj-Lis sköt några bilder på Runa när vi var där. Hon blev otroligt skön på dem:lördag 10 april 2010

LC prov i Sjöbo

Efter månader av planering, timmar och åter timmar av arbete med listor, papper, anmälningar mm så var det äntligen dags för VKLC/Södras premiärprov och stora elddop. Vi tänkte sticka ut hakan ordentligt och köra provet på 2 banor och en dag, samt prova en del nya grepp som sen incheckning och prisutdelning så snart rasen var klar.

För min del började provdagen redan på fredagen då jag var på fältet kl 16 med en husvagn fullpackad med saker. Sakerna lastades ut och förtält sattes upp och inreddes. Hem för att äta och duscha kl 8 på kvällen och sedan tidigt i säng. Upp kl 5 för att ge hundarna frukost och äta själv. Körde till fältet och var där strax efter kl 6 på morgonen för att bygga incheckningstält/fikatält och sedan drog provet igång. Som sekreterare har man fullt upp att göra hela dagen. Till min stora tur och lycka har jag ett helt fantastiskt team att jobba med, saker flöt på hela dagen i sekretariatet, dagens enda miss var att tekniken strulade med saluki och whippetprogrammen, som tur var var det endast salukifolket som drabbades med en försenad prisutdelning (eftersom teknikstrulet givetvis krockade med att alla 3 whippetstartande-sekreterare startade hund precis just då, så vi hann inte reda ut vad som strulade, och såklart var det ett jätteenkelt fel som gick snabbt att lösa bara man inte var tidspressad). Jag minns ju ur mitt perspektiv katastrofprovet i Sjöbo 2007 så det är fantastiskt vilken utveckling LC-verksamheten gjort i Södra efter det!

Hur gick det då för hundarna? Jag fick prova att starta Jenny Hambergs kärestas hund med ett släppkoppel och lånade sedan detta till Eira (tusen tusen tack Jenny). Eira slog på stort i sin start och fick sitt värsta spel någonsin (vi var tydligen väldigt intressanta att åskåda) och sprang sedan ett bra lopp. Starten orsakade så stor förtjusning att det slogs vad om att jag skulle tappa henne i start nr 2 och få avdrag för tjuvstart - men tji fick alla för i start 2 var hon bara vild inte galen... Däremot sprang hon sitt sämsta lopp någonsin väldigt okoncentrerat och halkade ner många steg i prislistan, från 7 till 14 plats. Men jag är så nöjd att hon kom hel i mål båda gångerna (och att jag inte tappade henne någon gång).
Ernst och Desiree gjorde en kanonstart i första loppet, men tyvärr kom en whippet lös ur en bil och kom inspringande under loppet så att det fick avbrytas. Dock fick Ernst fantastiskt bra poäng och låg som etta efter första omgången. I andra omgången bjöd Ernst på dagens stora spektakel genom att kasta sig bakåt i startögonblicket och hamna bakom matte, starter och den andra hundens husse. Ernst inser att snabbaste vägen till trasan går - mellan benen på den andra hundens husse! Sagt och gjort Ernst springer som ett jehu mellan benen på Bengt. Loppet tog dock abrupt slut någonstans 1/4 genom banan och hundarna fick starta om ute på fältet och det var ju dagens andra icke fullständiga lopp för Ernst så han sprang tydligen inte fullt så bra till målet denna gång. Ernst slutade på en mycket hedrande 7:e plats.

När så dagen är slut för alla deltagare börjar plockande, städande och undanpackning av sekretariatet, vilket slutade med en totalt fullpackad husvagn och hemkomst vid 7 och sedan en timmes urpackning av husvagn... Så totalt har jag varit aktiv "funktionär" i 12 timmar denna dag. Det känns i fötter, rygg och dumma knät. Men det är värt det för att få se hundarna göra det de älskar och att få umgås med fantastiska kamrater en hel dag! Stor kram till er!

(Och detta inlägg är fullständigt bildlöst då Mathias arbetade på fält 1 hela dagen och jag släppte hund + var sekreterare hela dagen. Har någon tagit bilder på funtionärer eller mina hundar får ni gärna skicka dem till mig!)

tisdag 6 april 2010

Valpmys

På vägen hem från Värmland mötte vi upp Jenny i Nossebro för att titta på hennes "barnbarn" Nokias barn (ja även Terries såklart) på kennel Adagio.

Hela 10 stycken blev det 6 pojkar och 4 flickor. De två längst bort i bild är flickor samt de två längst fram i korgen minus den som har huvudet på kanten för det är en pojk.

Jenny får ett styvt jobb att välja ut en liten kille som ska flytta till Skåne, de är väldigt jämna och alla har sina egna fördelar.


Min favorit blev en mysig kille som somnade i knät och under fotograferingen försökte klättra upp på bordet - det är min tur nu! (han hade ingen större framgång)

Valparna hittade en särdeles rolig lekplats bakom spisen:

Det är ju kanske inte jordens nyttigaste lekplats, så man försökte stoppa igen hålet med diverse saker. Här ett bestickställ. Dumma metallgrej tänker valpen, flytta dig så jag kommer in.

Men de små rackarna löste detta lilla problem genom att putta in bestickstället i hålet samt skicka in en lillasyster i hålet och proppa igen hålet med en annan syster... Kvar utanför satt 2 stycken besvikna valpar som inte kom in.
Jösses vilken underhållning de bjöd på. Framförallt en tik härjade på rätt bra precis i stil med vad jag vill ha, det ska bli spännande att se vart hon hamnar.

Påsken

Långfredagen hälsade vi först på min lillasyster i Västra Frölunda och sedan åkte vi vidare till Dyvelsten i Värmland och hälsade på Classe och Maj-Lis. Marie och hundarna kom dit och hälsade på oss. Det pratades hund, fotografering och promenerades. Runa ska bo några veckor hos Maj-Lis, undrar om Runa vill flytta hem sen? Runa älskar att vara hos Maj-Lis nämligen. Men det är väldigt tomt i sängen nu...

Hela gänget ute och går.


Eira och mamma Gunlög poserar. Det fanns en hel del snö kvar i Värmland även om vårsolen försöker råda bot på det.

Eira och Gunlög.


Merci och Tammi röjer i skogen så snön yr.


Merci, som är inhyrd hos Maj-Lis för träning.


Classe med labradorerna, Adina, Merci och Tammi.


Eira och Tammi.


Runa och Tammi springer så öronen hoppar.


Jisses vad de där tokiga hundarna springer tänker Eira.


Men man kan ju kanske våga springa med?
Under helgen hjälpte jag Maj-Lis att starta en blogg, hoppas ni blir sams så man kan få se vad som händer i Dyvelsten =) Bloggen heter Whippetretrievers och finns i länklistan.

fredag 2 april 2010

Eira 2 år idag!

Grattis på er stora dag Ernst, Egon, Edda, Elda, Eira och Edit! Nu är ni vuxna, det är inte klokt vad tiden går fort.
Alla sex banditer på samma bild.
Eira och hennes allra mest älskade bästis - Ernst!

Min älskade lilla princessa.


Paket är skoj! Eira hoppas alla sykon blir begåvade med fina paket och god tårta idag. Själv ska vi åka till Eiras mormorsmor och där även träffa mamma och mormor.