torsdag 31 december 2009

måndag 28 december 2009

Husförslag nr 29 och nr34
Här kommer 2 planlösningsförslag som vi skulle uppskatta era åsikter kring!

Datorn

En pastor som tidigare hade varit sjöman var väl medveten om att båtar och skepp omtalas med hon och henne. Han funderade en hel del över vilket kön en dator har. För att besvara frågan ordnade han två grupper med dataexperter av olika slag. Den första gruppen bestod av kvinnor och den andra gruppen bestod av män.Båda grupperna fick i uppgift att reda ut om datorerna skulle vara manliga eller kvinnliga samt ge 4 motiveringar för sina val.

Männen kom överens om att datorerna är KVINNLIGA med följande motivering:
1. Ingen, utom deras skapare, förstår sig på deras inre logik.
2. Språket de använder inbördes för att kommunicera med andra datorer är fullständigt obegripligt för andra.
3. Även de allra minsta misstag sparas i ett långtidsminne för framtida bruk.
4. Så snart du väljer en dator upptäcker du att du använder halva din lön till dess tillbehör.

Kvinnogruppen däremot ansåg att datorer var MANLIGA med följande motivering:
1. För att överhuvudtaget få deras uppmärksamhet är man tvungen att slå på dem.
2. De innehåller en massa information och data men är fortfarande nollställda.
3. De är till för att lösa problem men halva tiden är de själva problemet.
4. Så snart du binder dig vid en, inser du att du, om du väntat lite till skulle få en bättre modell

tisdag 22 december 2009

söndag 20 december 2009

Mystiskt sken på gäststugans tak!


Den skarpsynte ser ett blå/vitt sken på gäststugan i bilden nedan.
Det tog ett tag för mig att koppla var det kommer ifrån, men givetvis så handlar det om vår nyinköpta polarbjörn. Han är framtagen för att stå utomhus, men vi satte honom inomhus sålänge. Ljusskenet är dock inte på något sätt ställbart, och han är utvecklad för att just synas i mörker, därav det oblyga skenet:

Många snöinlägg idag!


Här är ett sista på huset nu på kvällskvisten!
Det är tyvärr någon som genat över grannens trädgård, men det är sånt som händer...

Promenad i snön

Idag tog Mathias med sig sin kamera när vi gick på promenaden, tyvärr har han inte koll på ISO inställningen så alla kort blev väldigt mörka. Men roliga och bra ändå.

Eira har fått lite hjälp att hoppa ut i snön - men vart tog hon vägen??? Spana in Sagas oroliga min...

Här ser man hur mycket snö det har kommit, jämför hundarnas höjd med snövallen.

Duktiga Eira ska apportera mattes vante ur snön...

...och försvinner på kuppen helt ner i snön. Men hämta vanten det ska man!

Som sagt ganska djup snö, den är knappt ens rolig att springa i bara jobbig, här ser det ut som om Eira simmar och styr med radarsvansen. Runa tycker hon är tokig, man kan ju gå tillbaka i samma spår som man kom ifrån.

Vackraste Eiran!!!

Inte så många som hämtat posten idag då inte ens tidningsbudet tagit sig fram.

Snöras från träden, hoppas det inte börjar blåsa för då kommer det att bli superkaos, med alld enna lätta torra kalla snön som kan flyga milavis för att samla sig på vägarna i stora drivor.

Eira tar ett stooort hopp ut på vägen...

...men når inte riktigt ända fram.

Det är magiskt att gå på dessa vintervägar, det är så stort, rent, tyst och bedårande vackert! Om man bara slapp fara till jobbet imorgon.

När jag skulle till affären i blentarp i morse


Så var det lite snö ivägen kan man säga. Jag skottade först ut bilen och sen kunde jag backa kanske 10 meter innan jag fick gräva ut bilen på nytt. Efter det så kom jag iväg och kom ut på grusvägen där en volvo 850 satt fast och blockerade vägen. Företagsam som jag är så hade jag tagit med snöskyffeln i bagagen. Jag började gräva runt 850n och fick förstärkning av 2 grannar som uppmärksammat avåkningen. Efter att 2 starka karlar och jag knuffat för kung och fosterland så var bilen framför mig loss och jag kunde åka till affären för att hämta ut några julklappar på posten samt posta ett 200 tal brev(inte julkort) utan några föreningsbrev.
När jag kom fram till affären så möttes jag av en smått komisk syn som jag blev tvungen att dokumentera. Detta öppnar givetvis upp för diverse skämt om hur långt ut på landet vi bor, men bönderna brukar faktiskt aldrig köra och handla med sina traktorer i vanliga fall :)

Mera snö!

Inatt kom det ytterliggare cirka 2 dm snö!
Nu har vi cirka 52,5 cm snö!

Gäststugan och norra verandan. Tycker snön son lagt sig upp och ner ser så häftig ut.


Gången ut till baksidan där Mathias bil står.


Gången till framsidan där min bil står.


Så här långt kom Mathias på försök 2 på väg till posten med alla föreningsbrev. Han tog min bil och det är bilen längst bort i bild. Han kom till halva parkeringen på gatan, i första försöket kom han inte ens av uppfarten... (mer om detta i annat inlägg)

Att han tog min bil har sin naturliga förklaring:
Mathias bil. Den står dessutom 15 meter från vägen som går precis framför tallarna i bakgrunden. Mathias har dagens arbete cut out ifall han ska till jobbet imorgon.

Trädgården som hundarna vägrar gå ut och kissa i... Saga försvinner ju helt och hållet, Eira sticker upp pga god vilja och Runa ser ut som en ubåt med periskop.

Därför har matte grävt ut gångar i trädgården med tillhörande torg som man kan göra sina behov i. Denna bild är tagen 20 minuter efter sista skottningen och då såg man gräset i gångarna sedan dess har det snöat 1 cm till... Var ska detta sluta???

fredag 18 december 2009

Snö!

Efter att ha kasat runt på vägen hela förmiddagen så kom jag hem, skottade och gick med hundarna i snön. Eira älskar ju snön, vilken rolig leksak hon har fått allt detta vita att busa i och med.

Lilla söta rådjuret!

Saga tycker snö är onödigt, i vägen och kallt - kan vi gå hem nu?

Springa är skoj!

Posera kan vi - nästan.

Eira hämtar mattes vante ur snön.

Ge järnet!

Runa måste ibland kontemplera över saker, men varför sitta i snön??? Hon är knasig den hunden...

Grrr...

...knuff!

torsdag 17 december 2009

Snö och Mutor?

Först en bild från min färd till jobbet, den tog ungefär 3 gånger så lång tid som den brukar. De som känner mig vet att jag inte är den morgonpiggaste personen från början vilket resulterade i att jag var allt annat än tidig idag. Jag såg minst 5 avåkta bilar påvägen in och här är den minst begåvade av dessa:

Sen tänkte ge er en liten inblick i hur det ser ut på företaget jag jobbar för en helt vanlig dag innan jul:

Här har ändå 40% av chokladen försvunnit sen igåreftermiddag. Underleverantörerna försöker bräda varandra år efter år, det resulterar i dyr belgisk choklad(som nästan är helt borta på bilden) i korgar som väger flertalet kilo, blandgodis i mängder som får en att må illa. Givetvis är jag en ansvarsfull medarbetare som absolut inte tar av dessa "gåvor" till Jul. Fruktkorgar efterfrågas varje år, men ändå ser det nästan alltid ut såhär. Mängden gör mig illamående, vilket är tur då jag annars skulle rulla fram i mellandagarna. Det blir helt enkelt en Anna Skipper effekt där hon vräker upp 35 kg pommes och 25 hamburgare på ett bord och dränker allt i ketchup.

torsdag 10 december 2009

Födelsedagsgris

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva på sin tolvårsdag - hurra hurra hurra!

12 st bitar schmackos.

Födelsedagstårtan såg så god ut att vissa snodde till sig en bit.
Bilder från förr:
Frida och Saga ca 10v.
Saga ca 8 månader.

Saga ca 2½ år på idrottsplatsen på Ultuna.
Finaste Sagan i världen, kan inte förstå att hon redan är 12 år men jag fortsätter att hoppas på ytterliggare några år. Hennes mamma lever ju fortfarande 14+ år så det finns ju gener att hoppas på!

onsdag 9 december 2009

Nya ritningar

Inget särskilt händer härhemma. Dock har jag filat lite på nya ritningar. Vinkeln på huset har ju gett en terrass åt väster med vinkeln som skuggar södersolen. Så nu har vi arbetat på alternativa ritningar för att bota detta problem.

Först en skiss över den knasiga tomten som gör att vi inte kan bygga som vi vill helt och hållet. De oranga linjerna som är måttsatta är tomtgränsen, man måste nog klicka på bilden för att se dem. Huskroppen kommer att ligga i linje med 26 meters gränsen.Ett av problemen är att huset får inte ligga närmre tomtgränsen än 4,5 m vilket ger vissa begränsningar... Så här kommer en alternativ placering av vinkeln med placering av rum som inte jag gjort utan ett av mina bollplank:


Mitt senaste alster med en annan placering av vinkeln igen:


Nästan identisk med ovanstående men 2 av rummen har bytt plats:

Kommentarer synpunkter, kritik, åsikter önskas!